Politika

İsrailli Bakan “Erdoğan Hamas’ın terör hücrelerine silah ve para yardımı yapıyor” dedi, Dışişleri yanıt verdi: Netanyahu hükümeti Gazze'de 40 bine yakın Filistinliyi öldürdü!

21 Temmuz 2024 19:33

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili paylaşımına tepki gösterdi. Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada Katz'ın Filistinlilere karşı işlenmekte olan suçları "bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın" arkasına gizlemeye çalıştığını belirterek "Netanyahu hükümeti Gazze'de 40 bine yakın Filistinliyi öldürdü!" ifadelerine yer verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X sosyal medya hesabından Türkçe bir paylaşım yaptı. Erdoğan'ın görseline photoshop yapılan bir fotoğraf kullanan Katz, paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi hesabını etiketleyerek şunları yazdı:

İsraillilerin öldürülmesi için, Hamas'ın terör hücrelerine silah ve para yardımında bulunuyor. İsrail İç Güvenlik Servisi Shin Bet, Zeit Üniversitesi öğrencisi olan Hamas terör hücresi elemanlarını ele geçirdi. Söz konusu hücre Hamas'ın Türkiye'deki karargâhı tarafından komuta ediliyordu. Yakalanan teröristler edindikleri askeri eğitim, silah ve binlerce dolarla İsrail'de terör saldırısı yapmayı tasarlıyorlardı.

Erdoğan, radikal ve antisemit bir ideoloji uğruna Türkiye'yi terörü destekleyen bir ülke haline getirip İran'ın başını çektiği şer eksenine yaklaştırıyor.

Dışişleri: Filistinlilere karşı işlenen suçları bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın arkasına gizlemeye çalışıyor

Dışişleri Bakanlığı da İsrailli Bakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

İsrail Dışişleri Bakanı, İsrail tarafından Filistinlilere karşı işlenmekte olan suçları bir dizi yalan, iftira ve saygısızlığın arkasına gizlemeye çalışmaktadır.

Ancak İsrail’in ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekât girişimleri sonuçsuz kalacaktır.

İktidarda kalmak amacıyla Gazze’de kırk bine yakın Filistinliyi öldüren ve bölgesel bir savaş başlatmak isteyen Netanyahu Hükümetinin üyeleri, uluslararası mahkemelerde yargılanacak ve işledikleri suçların hesabını vereceklerdir.

Türkiye, Filistin halkının adalet ve barış içinde yaşama hakkını savunmaya ve gerçekleri söylemeye devam edecektir.