Dünya

İsrail muhalefet lideri, Başbakan Netanyahu'yu ateşkes önerisini kabul etmeye çağırdı

Lapid, "İsrail hükümeti Başkan Biden'ın önemli konuşmasını görmezden gelemez. Masada bir anlaşma var ve bunun yapılması gerekiyor" dedi

01 Haziran 2024 15:25

T24 Dış Haberler

İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas'ın rehineleri serbest bırakacağı Gazze ateşkesi çağrısına kulak vermeye çağırdı.

"İsrail hükümeti Başkan Biden'ın önemli konuşmasını görmezden gelemez. Masada bir anlaşma var ve bunun yapılması gerekiyor" diye yazan Lapid, şöyle devam etti:

"Netanyahu'ya Ben-Gvir ve Smotrich'in hükümetten ayrılması halinde rehine anlaşması için bizden bir güvenlik ağına sahip olduğunu hatırlatırım"

TIKLAYIN | Üç aşamadan oluşuyor; ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze'de yeni ateşkes teklifinde neler var?

TIKLAYIN | İsrail sundu, ABD açıkladı; Hamas, yeni ateşkes teklifine olumlu bakıyor

Anlaşma, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve paramparça olmuş kıyı şeridinin uzun vadede yeniden inşası karşılığında kalıcı bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'den çekilmesini öneriyor.

Yeni anlaşmanın şartları Biden tarafından belirlenmiş olsa da Biden anlaşmayı defalarca İsrail'in önerisi olarak tanımladı. Ancak ABD Başkanı, iktidardaki koalisyonun aşırı sağcı üyeleri de dahil olmak üzere İsrail sağının buna ciddi bir direnç göstereceğinin farkında olduğunu açıkça ifade etti.