Politika

İsrail'den çağrı: Türkiye NATO'dan çıkarılsın

29 Temmuz 2024 23:05

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen (İsrail'e) onlara da yaparız" açıklamasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, ülkedeki diplomatlara "Tüm NATO üyeleriyle acilen temasa geçmeleri, Türkiye'yi NATO'dan çıkarmaları" talimatını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün AKP Rize İl Teşkilatı'yla bir araya geldiği toplantıda yaptığı, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen (İsrail'e) onlara da yaparız" açıklamasına yanıt veren İsrailli Bakan Katz, Erdoğan'ı "Saddam'ın sonuna" benzetmişti. Bugün ise Katz'ın Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması konusunda çağrıda bulunduğu belirtildi.

TGRT'de yer alan habere göre; İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i işgal etme tehditleri ve tehlikeli söylemleri ışığında, Dışişleri Bakanı Israel Katz diplomatlara Türkiye'nin kınanması ve bölgesel ittifaktan çıkarılması talebiyle tüm NATO üyeleriyle acilen temasa geçmeleri talimatını verdi" denildi.

Fatih Altaylı’dan İsrail çıkışı yapan Erdoğan’a: Yolda Emevi Camii’ne uğrayıp namazı da eda eder artık

AKP’den Erdoğan için “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” diyen İsrail Dışişleri Bakanı’na: Tam bir Nazi!

Erdoğan'ın İsrail çıkışına Saddamlı yanıt

Türkiye-İsrail gerilimi: Erdoğan Rize'deki konuşmasında ne dedi, iki ülkenin dışişlerinden hangi açıklamalar yapıldı?

İsrailli Bakan’dan Erdoğan’a Saddam Hüseyin benzetmesi, Dışişleri’nden Hitler’li sert yanıt

Erdoğan'dan İsrail'e mesaj: Karabağ'a, Libya'ya nasıl girdiysek orada da yaparız