Magazin

"İsmini temizlemek istiyor": Alec Baldwin, set çalışanının ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili karşı dava açtı

Baldwin, kendisine verilen silahın dolu olduğunu bilmediğini söyledi

13 Kasım 2022 13:17

“Rust” filminin çekimlerinde prova sırasında kullandığı silahla yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i vurarak ölümüne sebep olan oyuncu Alec Baldwin, dolu silahın sette bulunmasıyla ilişkili kişilere dava açtı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Alec Baldwin, Halyna Hutchins’in vurulduğu sırada arkasında olan senaryo danışmanı Mamie Mitchell’ın davasına karşı dava açtı. Mitchell, Alec Baldwin, prodüksiyon şirketi ve olayla ilgisi olan birkaç kişiye daha ihmal sebebiyle dava açmıştı.

Mitchell’ın açtığı davada ismi geçen bazı kişilere karşı dava açan Alec Baldwin, Hutchins’le prova yaptıkları sırada silahı kullandığını, ne kendisinin ne de Hutchins’in silahın dolu olduğunu bilmediğini söyledi.

Dava dilekçesinde “Bu trajedi bir silah atış sahasında, savaş alanında, dolu bir silahın bulunmasının normal olduğu herhangi bir yerde değil, bir film setinde yaşandı” ifadeleri yer aldı.

Baldwin, kendisine verilen silahın güvenli olduğunun belirtildiği yönündeki iddiasını sürdürdü. Baldwin aynı zamanda tetiği çekmediğini savunsa da FBI tarafından yapılan inceleme, tetik çekilmediği sürecin silahın ateş etmiş olamayacağını göstermişti.

Dava dilekçesinde yaşanan olay sonrası Baldwin’in “ismini temizlemek istediği” belirtildi. Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in hayatını kaybettiği ve aynı zamanda filmin yönetmeni Joel Souza'nın da yaralandığı set kazası hakkında 2021'den bu yana soruşturma yürütülüyor.