Politika

İsmet Berkan: Cumhur İttifakı’nı bozarsa Bahçeli değil Erdoğan bozar

"Bahçeli’nin muhtırasını kimse ciddiye almadı"

15 Haziran 2024 10:32

Karar yazarı İsmet Berkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP içindeki bazı isimlere yüklendiği sert açıklamasının "az yankı uyandırdığını" savunarak,  "Türkiye’de kimse Ak Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı’nın bozulacağına inanmıyor. İnanmadığı için de ittifak içi sorunların tamamını ‘Gelip geçici sorunlar, çözülemeyecek şeyler değil’ diye görüyor, çok da üzerinde durmuyor" dedi. 

"İki parti ittifaklarına aynen eskisi gibi devam edecek olursa kayıplarının daha da artacağı, bir sonraki seçimde iki parti toplamının artık yüzde 40’ı bile bulamayacağı belli" yorumunu yapan Berkan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "kafasında kendisinin bile tam şekil veremediği bir arayış içinde" olduğunu savundu. 

Berkan, şu görüşlerini dile getirdi:

"Devlet Bahçeli ise görece daha rahat, ona yüzde 10, hatta yüzde 8 yettiği için herhangi bir şey aramıyor, kazandığı mevzileri korumak ona yetiyor. Ve bu rahatlıkla ortağına rest çeker gibi ifadelerle muhtıra verebiliyor. Bahçeli ve MHP’ye yüzde 8-10 yetebilir ama Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye yüzde 30 yetmez. Parti 14 Mayıs 2023’te yüzde 35’e, 31 Mart’ta ise yüzde 30’un altına geriledi. O yüzden söylüyorum, ne söylüyor ve neye itiraz ediyor olursa olsun, Cumhur İttifakı’nı bozan taraf Devlet Bahçeli olmaz. Bu ittifakı bozarsa ancak Tayyip Erdoğan bozar." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Bahçeli'den sert çıkış: AK Parti içinde suyu bulandıranları da dikkate alarak, normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız!