Gündem

İsmail Saymaz: Siz DEM’in de oylarıyla Beştepe’ye giderken elinizle kalp yapacaksınız, yerel seçimde ise “Nah!” çekeceksiniz, öyle mi?

CHP'nin afyon adayının DEM Parti sözleri ortalığı karıştırdı

08 Mart 2024 08:53

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP’nin Afyon adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözlerinin CHP lideri Özgür Özel tarafından iyi yönetilemediğini belirttiği bugünkü yazısında, “Siz DEM’in de oylarıyla Beştepe’ye giderken elinizi birleştirip kalp yapacaksınız... Yerel seçimde ise başparmağınızı işaret ve orta parmaklarınızın arasına sokup ‘Nah!’ çekeceksiniz, öyle mi? Bu çelişki bir kasaba siyasetçisinin ikiyüzlülüğünden ibaret midir?” diye sitem etti.

“Köksal, başta İstanbul olmak üzere büyükşehirleri elinde tutmak için AK Parti ile dişe diş mücadele eden partisini sabote etti” diyen Saymaz, şunları kaydetti:

“Sabotajın iki nedeni olabilir. Birincisi: Köksal, sokak röportajlarında önde göründüğü Afyon’da, Zafer Partisi’nden daha milliyetçi bir imaj çizerek, ipi göğüsleyeceğini hesaplıyor olabilir. Afyon’daki DEM Partililer tayin edici önemde ve sayıda olmadığı için gelişine vuruyor ve herhalde ‘Afyon’un Topuklu Efesi’ olacağını umuyor. Besbelli ki Köksal’ın zihin dünyası ilkel bir milliyetçiden çok farklı değil. Bu sığlıkta bir siyasetçi belediye başkanı olursa Afyon’daki DEM’lilerin suyunu da keser, çöpünü de toplamaz. Bu kafaya Türkiye’yi teslim etmezler. Siz kim oluyorsunuz da yurttaşı etnik kimliklerine, inançlarına, siyasi tercihlerine göre tasnif ederek, onlara belediyenin kapılarını kapatıyorsunuz?

İkincisi ihtimal ise kurultayda Kılıçdaroğlu ile hareket eden Köksal’ın CHP ve İmamoğlu’na kasten zarar vermesidir. Köksal’ın davranışının arka planında değişimcilere yönelik öfke ve intikam hırsı yatıyor olabilir. Öyle olsa bile bunu tüm Kılıçdaroğlu yanlılarına genellemek büyük bir haksızlıktır. Fakat Kılıçdaroğlu’nun 14 - 28 Mayıs’ta DEM Parti’nin de oylarıyla Beştepe’ye gidecek olmasını savunan Köksal’ın 10 ay sonra şimdi ‘DEM’i belediyeye sokmayacağım’ demesi tuhaf değil mi? Siz DEM’in de oylarıyla Beştepe’ye giderken elinizi birleştirip kalp yapacaksınız... Yerel seçimde ise başparmağınızı işaret ve orta parmaklarınızın arasına sokup ‘Nah!’ çekeceksiniz, öyle mi? Bu çelişki bir kasaba siyasetçisinin ikiyüzlülüğünden ibaret midir?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözleri tartışma yaratmıştı. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili sözlerine cevap gelmiş, CHP'nin sosyal medya hesabından "Belediyelerimizin kapıları herkese açık olacak" mesajı verilmişti. 

TIKLAYIN - CHP'den "Burcu Köksal" çıkışı: Belediyelerimizin kapıları herkese açık olacak

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan partisinin Afyonkarahisar adayı Köksal'a sert tepki: Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti!

TIKLAYIN - Burcu Köksal'dan yeni açıklama: Belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim