Politika

İsmail Saymaz: Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu arayıp, encümen üyeliği teklif etti

05 Haziran 2024 12:45

Türkiye Belediyeler Birliği delegasyonunda çoğunluğu sağlayan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel'in, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak, encümen üyeliği teklif ettiği öğrenildi. 

TIKLAYIN - CHP’den Türkiye Belediyeler Birliği seçimi öncesi diğer partililere teklif

Çoğunluk CHP'de

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) de yeni yönetimini belirlemeye hazırlanıyor. Bugün saat 13.00’te Ankara’da yapılacak TBB Başkanlığı seçiminde, 31 Mart’ta yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi. Seçimlerde 448’i CHP delegesi olan toplam 868 delege oy kullanacak.

Partilere "yönetimi paylaşma" teklifi

Delegasyonda çoğunluğu elinde bulunduran CHP, yönetimi tek başına oluşturmak değil, diğer partilerle paylaşmak istiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de yapılan çay mitingi öncesi konuyla ilgili olarak “Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. İlgili genel başkan yardımcımız diğer partilerle temas ederek TBB yönetimini oransal olarak paylaşacağız. 14 yöneticiden sekizini CHP alacak, altısını diğer partilere verecek” demişti.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise bugün yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimleri öncesi AKP, DEM Parti, MHP ve YRP ile birlik idaresindeki sandalye dağılımına dair görüştü. Zeybek, TBB yönetiminde 8 CHP üyesinin yanı sıra, AKP’nin 3, DEM Parti, MHP ve YRP’nin ise birer üye ile temsil edilmesini önerdi.

Özel'den Dervişoğlu'na telefon

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; CHP lideri Özel de İYİ Parti lideri Dervişoğlu’nu arayıp, Türkiye Belediyeler Birliği’nde İYİ Parti’nin temsili için encümen üyeliği teklif etti. Saymaz, İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın 14 encümenden biri olacağını kaydetti.