Politika

İsmail Saymaz: Meral Akşener, kongrede Millet İttifakı'ndan ayrılığını ilan edecek

"Yerel seçimleri muhalefet kaybederse; muhalefetsiz bir Türkiye başlar"

20 Haziran 2023 15:09

T24 Haber Merkezi

Gazeteci İsmail Saymaz, Genel Başkan Meral Akşener’in yeniden aday olacağı İyi Parti kongresine günler kala, "Kongrede Akşener, Millet İttifakı'ndan ayrılığını ilan edecek. Bağımsız bir parti olarak, CHP'den ve ittifaktan ayrı hareket edeceğini ilan edecek" iddiasında bulundu. 

Saymaz, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında, İyi Parti kongresine ve muhalefetin olası yerel seçim senaryolarına dair mesajlar verdi. 

Saymaz, Akşener'in Millet İttifakı'ndan ayrılacağını açıklayacağını belirterek, bu durumun gelecek sene yapılacak yerel seçimlerde muhalefette dezavantaja sebep olacağını ifade etti. Saymaz, "Eğer Cumhur İttifakı ortak adayla çıkar, Millet İttifakı, İyi Parti-CHP ayrı ayrı çıkar HDP desteği alınamazsa İstanbul, Ankara'yı kaybedersiniz. Hatay, Adana, Mersin'i kaybedebilirsiniz" diye konuştu. 

Saymaz, şunlar kaydetti:

"Kongrede Akşener, Millet İttifakı'ndan ayrılığını ilan edecek. Bağımsız bir parti olarak, CHP'den ve ittifaktan ayrı hareket edeceğini ilan edecek. Buradan geriye doğru kampanya sürecine dair eleştiri ve özeleştirilerini açıklayacak. 

"İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya riskli" 

Bunun karşımıza çıkacağı en kritik nokta, yerel seçimler... Komisyon başkanlıkları oylamasında İyi Parti, Soylu dahil AK Parti'nin adaylarına evet dedi. Yerel seçimlerinde bu ayrılık devam ederse Cumhur İttifakı fevkalede şanslı olacak. Cumhur İttifakı'nın ortak adaylarla sahaya çıkması karşısında İyi Parti-CHP ayrı ayrı çıkar, HDP desteği alınamazsa; İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya riskli. 

Muhalif seçmenlere uyarıda bulunmak isterim; AK Parti'nin gücünün olduğundan az gösterildiğini, anketlerin gerçeği yansıtmadığını, AK Parti'nin gücünü toparladığını, Erdoğan'ın hafife alındığını anlatmaya çalıştım ama sesimi duyuramadım. Yine uyarıyorum; moral bozmak için söylemiyorum. Eğer Cumhur İttifakı ortak adayla çıkar, Millet İttifakı, İyi Parti-CHP ayrı ayrı çıkar HDP desteği alınamazsa İstanbul, Ankara'yı kaybedersiniz. Hatay, Adana, Mersin'i kaybedebilirsiniz. 

"Yerel seçimleri muhalefet kaybederse; muhalefetsiz bir Türkiye başlar"

Uzun süre sonra merkezi yönetim ve yerel yönetim üst üste gelir. Bu, Türkiye'de artık parlamenter demokratik sisteme dönüşün önünü tamamen kapatır. Türkiye'de muhalefeti imkansız hale getirir. Muhalefetsiz bir Türkiye'yi beraberinde getirir. İnsanların 'zaten muhalefet yok, kime vereyim' diyerek çoğunlukla iktidara oy verdiği despotik bir yönetimin önü açılır. 

Yerel seçimleri muhalefet kaybederse; muhalefetsiz bir Türkiye başlar. Büyük bir demokratik riskin olduğunu söyleyeyim..."

TIKLAYIN - İyi Parti’de kurultay hesapları: Akşener ve parti içi muhalefetin planları ne?