Gündem

İsmail Saymaz'dan Hidayet Türkoğlu'na: Türkiye'nin itibarını bir kanun kaçağının ayakları altına sermeye ne hakkı var?

Türkoğlu, 'öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezası bulunan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ile buluşmuştu

09 Haziran 2019 16:49

T24

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu'nun, 'öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk ile buluşmasına tepki gösterdi. Saymaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Türkoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını bir kanun kaçağının ayakları altına sermeye ne hakkı var?" dedi.

TIKLAYIN - Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk, Erdoğan’ın Başdanışmanı Türkoğlu’yla görüntülendi

Hakkında 'öldürmeye azmettirme' suçundan verilen müebbet hapis cezası verilen ve yurtdışına kaçan Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu'yla buluştu. Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkoğlu'nu eleştirirken, "Galip Öztürk, şu anda Gürcistan’da. Türkiye Cumhuriyeti, Öztürk’ün iadesini isterken, Cumhurbaşkanının danışmanı ne hakla Öztürk ile görüşüyor? Hidayet Türkoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını bir kanun kaçağının ayakları altına sermeye ne hakkı var?" dedi.

Saymaz, Galip Öztürk'ün 'cinayet azmettiricisi' olmaktan hükümlü olduğunu ve arandığını hatırlatırken, "Hidayet Türkoğlu, ABD’ye gidip Enes Kanter veya Hakan Şükür ile görüşse ne tepki verilecekti? Bir daha Türkiye’ye dönebilir miydi? Az bir suç mudur? Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı, Gürcistan’dan daha mı düşüktür?" ifadelerini kullandı.