Gündem

Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk, Erdoğan’ın Başdanışmanı Türkoğlu’yla görüntülendi

Yargıtay, Öztürk’e, ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası kararının yerinde olduğuna hükmetmişti

09 Haziran 2019 14:39

'Öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Metro Turizm'in sahibi firari Galip Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’yla görüntülendi. 

Gazete Manifesto'da yer alan habere göre; fotoğrafları AKP’li Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı sosyal medya hesabından paylaştı:

Hakkında ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası verilen Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk yurtdışına kaçmıştı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Metro Holding’in patronu Öztürk’e, ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası kararının yerinde olduğuna hükmetmişti.

Öztürk, Erdoğan’ın Başdanışman Hidayet Türkoğlu ve AKP Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı ile görüntülendi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Türkoğlu'nun Öztürk'le bir araya gelmesini eleştirirken, "Hidayet Türkoğlu, ABD’ye gidip Enes Kanter veya Hakan Şükür ile görüşse ne tepki verilecekti? Bir daha Türkiye’ye dönebilir miydi?" dedi.

"ABD’ye gidip Enes Kanter veya Hakan Şükür ile görüşse ne tepki verilecekti?"

Saymaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlar şöyle:

"Galip Öztürk, şu anda Gürcistan’da. Türkiye Cumhuriyeti, Öztürk’ün iadesini isterken, Cumhurbaşkanının danışmanı ne hakla Öztürk ile görüşüyor? Hidayet Türkoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını bir kanun kaçağının ayakları altına sermeye ne hakkı var?

"Hidayet Türkoğlu, ABD’ye gidip Enes Kanter veya Hakan Şükür ile görüşse ne tepki verilecekti? Bir daha Türkiye’ye dönebilir miydi? Galip Öztürk, cinayet azmettiricisi olmaktan hükümlü ve aranıyor. Az bir suç mudur? Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı, Gürcistan’dan daha mı düşüktür?"