Medya

İsmail Küçükkaya: Kadın duygusunu ve ruhunu herhangi bir kadından daha fazla yansıttığıma inanıyorum

"Meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar"

11 Haziran 2019 16:56

T24

Yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde Cumhur ve Millet ittifaklarının adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında pazar günü gerçekleşecek ortak canlı yayında moderatörlük yapacağı açıklanan İsmail Küçükkaya, bu görev için kadın bir meslektaşının seçilmemesine dair eleştirilere cevap verdi. Küçükkaya, bir kadının ruhunu ve duygusunu bir kadından daha iyi yansıttığını iddia etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, salı sabah yayınlanan bölümüne katıldığı 'İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında İmamoğlu ile Yıldırım’ın gerçekleştireceği ortak yayının Türkiye’nin demokratik gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek, İstanbul’un iki adayı arasında gerçekleşecek tartışmayı kimin sunacağına dair de bir eleştiride bulundu.

"Benden iyi yapacak kadın gazeteciler var ama sadece kadın olduğu için yapsın demek meseleyi anlamamaktır"

Paylan’ın “İki erkek adayla orada siz yayına çıkacaksınız, siz de bir erkek gazetecisiniz. Üç erkek konuşacaksınız. Keşke…” şeklindeki sözlerini, “Bir şey söyleyeceğim” diye kesen Küçükkaya da eleştiri üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Bu tartışmaya girmezdim ama ben ömrüm boyunca gazete yönettim 5 yıl, Ankara temsilciği yaptım 5 yıl; kadın meselesini 6 yıldır en çok gündeme getiren benim. Fakat şu çok yanlış, sen de aynı hataya düşmüşsün. Benim çok başarılı kadın gazeteci arkadaşlarım var, benden çok daha başarılılar, bu işi benden çok daha iyi yapacaklar, hiçbir kuşkum yok. Fakat, bir ortak yayını ya da herhangi bir görevi sadece kadın olduğu için kadın yapsın demek bu meseleyi anlamamaktır. Yanlış bu.”

"Kadın işçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeliyiz, meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar"

“Belki iki gazeteci olabilirdi” sözleriyle, HDP’de eş başkanlık sisteminin uygulandığına dair hatırlatmada bulunan Paylan, “Bir erkek bir kadın gazeteci moderasyonu birlikte yapabilirdi, ortak görünür olmak da önemlidir” yorumunda bulundu. Bunun üzerine İsmail Küçükkaya şunları kaydetti:

“Birçok kadın meslektaşım, şöyle yazmışlar. İsmail de çok iyi sunacaktır ama filanca kadın da olsaydı… Meseleye şöyle bakmamız lazım; yalnızca kadın veya erkek değil. Ben bir şey diyeyim mi, kadın duygusunu ve ruhunu ben herhangi bir kadından daha fazla yansıttığıma inanıyorum. Ama şöyle tartışılmalı: Bu adam ne yapmış, 5 yıl Ankara temsilciliği, 5 yıl genel yayın yönetmenliği yapmışım, 6 yıldır Türkiye’nin en çok izlenen, en çok güvenilen isimlerindenim. Bunlar tartışılmalı. Ama meselemiz şu olmalı; siyasetin yarısını, parlamentonun yarısını kadınlardan oluşturmalıyız ya da kadın işçilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeliyiz. Yoksa meselenin sadece seksi taraflarıyla ilgileniyorlar.”