Kültür-Sanat

İş Bankası Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlendi

15 Şubat 2024 12:06

Türkiye İş Bankası 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlendi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk’ün katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, bu yıl 21. kez perdelerini açacak olan festivale ilişkin detaylar aktarıldı. Toplantıda, Aran ve Sağtürk iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye’den ve dünyadan bale ve modern dans topluluklarını sanatseverlerle buluşturan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu yıl 3-21 Ağustos 2024 tarihlerinde İş Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk’ün katılımıyla İş Kuleleri’nde düzenlenen basın toplantısında, festivale ilişkin detaylar aktarıldı. Toplantıda, Aran ve Sağtürk iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Aran: Topluma katkı sunmak üzere çalışmaya devam ediyoruz 

Geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle pek çok toplumsal projeyi hayata geçirdiklerini, bu yıl da Atatürk’ün kurduğu İş Bankası’nın 100. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını belirten İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Bizim için çok özel olan bu yılda birçok proje gerçekleştiriyor; spordan bilime, eğitimden çevreye ve kültür-sanata farklı alanlarda ülkemize, topluma katkı sunmak üzere çalışmaya devam ediyoruz. 100. yılımızı coşkuyla kutlayacağımız, ikinci yüzyılımıza doğru adım atma heyecanını yaşayacağımız Ağustos ayında sanatseverlerle buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 21.’sine destek vermek bizim için çok anlamlı ve kıymetli” dedi.

Sağtürk: Muhteşem bir görsel şöleni Bodrumlularla buluşturacaklar

Festival programında ilk kez sahnelenecek Kuğu Gölü balesinde sanatseverlerin dünyaca ünlü yıldızların danslarını yakından izleme fırsatı bulacaklarını belirten Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk de, şunları söyledi:

“Brezilya’dan Bodrum Bale Festivali’ne ilk kez konuk olmaları için görüşmelerini sürdürdüğümüz Ricardo Amarante ve Dans Topluluğunun tango adımlarını bale adımları ile birleştirerek nefis bir repertuvarla festivalde yer almasını planlıyoruz. Ülkemizde ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşturulan ve bu yıl sahnelenişinin 25’inci yılını kutlayacağımız, tasavvuf ile çağdaş temaların örgüsüyle yolculuk kavramının anlatıldığı ‘Güldestan’ modern dans eseri de Ankara ve İstanbul Modern Dans Topluluklarının ortak çalışmasıyla muhteşem bir görsel şöleni Bodrumlu sanatseverlerle buluşturacaklar. Bodrum Bale Festivali’nde kostüm, dekor, dans ve müzikleri ile dikkat çekecek önemli bir eser ise bu yıl Türkiye prömiyerini yaptığımız Muhteşem Gatsby eseri olacak. Festivalde bütün temsilleri kapalı gişe sahnelenen Carmen ve Zorba eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.”