Kültür-Sanat

İronik, grotesk ve satirik bir hukuk serüveni; 'Artık Bir Davan Var' tiyatroseverlerle buluşuyor

Bilinmeyen bir zamanda geçen oyun prömiyerini 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleştirdi

04 Nisan 2019 15:46

BGST Tiyatro sezonuna "Artık Bir Davan Var" oyunla merhaba dedi. Bir PR ajansı çalışanının kariyerindeki en önemli marka toplantısına gidecekken, sisli puslu adalet sarayı koridorlarında kabusa dönüşen hikâyesini konu alan oyun, 6, 15 ve 25 Nisan tarihlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Adaletin sarsıldığı, yasaların keyfi kararlara imkân tanıdığı bilinmeyen bir ülkede, bilinmeyen bir zamanda geçen Artık Bir Davan Var’da hikâyedeki kahramanın adı da bilinmiyor. Oyunda ismi hiç geçmiyor ama yine de BGST Tiyatro ondan Bay K diye bahsediyor ve Dava adlı meşhur romanın yazarı Kafka’ya bir saygı duruşunda bulunuluyor. Tehlikeli ve sinir bozucu hukuk serüveninde Bay K’ya adaletin zayıfladığı kirlenmiş bir dünyada vicdanlı bir karakter olarak kalmayı başaran kardeşi Melek eşlik ediyor ve ona farklı yollar sunuyor.

Uzun yıllardır kendi özgün metinlerini oluşturan BGST Tiyatro bu sefer pespaye bir hukuk evreninde yolculuğa çıkıyor, ironik, grotesk ve satirik öğelerle bezenmiş bir oyun ortaya koyuyor. Sevilay Saral’ın danışmanlığını yaptığı oyun metni Cüneyt Yalaz ve İlker Yasin Keskin tarafından kaleme alınmış. Şarkıların, kâbusların, mizahi ve alaycı sahnelerin sürüklediği oyun Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, Duygu Dalyanoğlu, İlker Yasin Keskin ve Özgür Eren’in oyunculuklarıyla sahnede hayat buluyor. Oyunun sahne ve kostüm tasarımında Naz Erayda’nın müziklerinde ise Tolga Zafer Özdemir’in imzası var.

Prömiyerini 22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan Artık Bir Davan Var sezon sonuna kadar farklı sahnelerde oynamaya devam edecek.

6 Nisan Cumartesi 20:30 Sahne Pulchérie

15 Nisan Pazartesi 20:30 Moda Sahnesi

25 Nisan Perşembe 20:00 TOY İzmir / Ege Perla