Gündem

İranlı Mesut Mevlevi'nin öldürülmesine ilişkin 7 kişiye tutuklama istemi

4 şüpheli için ise adli kontrol talebinde bulunuldu

30 Kasım 2019 20:28

Şişli'de İran uyruklu Masous Molavi Vardanjani öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si "Tasarlayarak öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Kasten öldürmeye azmettirme" ve "Öldürmeye yardım" tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TIKLAYIN - Hesaplaşma yeri İstanbul!

Şişli'de 14 Kasım'da öldürülen İranlı Mesut Mevlevi cinayetine ilişkin olarak gözaltına alınan 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.  İfadesi alınmak üzere nöbetçi terör savcılığına çıkarılan şüphelilerden 7'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 şüpheli için ise aynı suçlardan adli kontrol talebinde bulunuldu.

Şişli, Esentepe Mahallesinde 14 Kasım'da meydana gelen olayda arkadaşıyla yürüyen İranlı Mesut Mevlevi'nin arkasından gelen saldırgan silahını peş peşe ateşlemişti. Olay sırasında ağır yaralanan Mesut Mevlevi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli olay yerinden yaya olarak kaçmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında Arnavutköy'de düzenlenen operasyonda, Mevlevi'yi katil zanlısı olduğu iddia edilen Abdulvahap K. ile olayda kullanılan silahı temin ettikleri ve zanlının saklanmasına yardımcı oldukları iddiasıyla 4 şüpheli yakalanmıştı. Çalışmalarını sürdüren ekipler 6 şüpheliyi daha gözaltına almıştı.

Ne olmuştu?

14 Kasım'da İstanbul'un göbeğinde bulunan Şişli ilçesinde saat 22.00 sularında iki İran vatandaşına bir otomobilden ateş açıldı. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan iki kişiden biri hayatını kaybetti.

Sözcü'den Turgay Saday'ın haberine göre hayatını kaybeden bu kişinin Hasan Ruhani rejimine muhalif Mesut Mevlevi olduğu öğrenildi. Mevlevi'nin eskiden ülkesinde bir istihbarat görevlisi olarak görev yaptığı iddia edildi.

Independent Türkçe'den Adem Yılmaz'ın haberine göre Mevlevi "Kara Kutu" isimli bir Telegram kanalı üzerinden İranlı yetkililere dair ifşa edilmiş belgeler paylaşıyordu. Mevlevi'nin sosyal medya hesapların birçok İran askeri tesisinde çekildiği fotoğrafların yanı sıra eski İran cumhurbaşkanları Haşimi Rafsancani, Muhammed Hatemi ve Mahmud Ahmedinejad ile çekilmiş fotoğrafları olduğu da belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...