Dünya

İranlı Bakan'dan Trump'a 'Bağdadi' mesajı: Sadece yarattığın şeyi öldürdün

Trump, Bağdai'nin öldürüldüğünü açıklamadan önce "Az önce çok büyük bir şey oldu" diye tweet atmıştı

27 Ekim 2019 22:58

T24 Haber Merkezi

İran Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cahromi, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gece saatlerinde attığı "Az önce çok büyük bir şey oldu" tweetini alıntılayarak "Önemli bir şey değil; sadece yarattığın şeyi öldürdün" diye yazdı. 

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldüğüne ilişkin resmi açıklamasından saatler önce Twitter'dan "Az önce çok büyük bir şey oldu"  şeklinde bir mesaj paylaştı. Trump'ın bu tweetine yaptırımlar, petrol ve Suriye krizi nedeniyle ikili ilişkilerin gerildiği İran'dan tepki geldi. Trump'ın tweetini alıntılayan İran Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Cahromi, IŞİD'in yükselmesinde ABD'nin etkili olduğu göndermesinde bulunarak "Önemli bir şey değil; sadece yarattığın şeyi öldürdün" ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

IŞİD lider Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürüldüğü, ABD Başkanı Donald Trump tarafından resmen açıklandı. Trump, “Ağlayarak, çağırarak, bir köpek ve korkak gibi” ölen Bağdadi’nin operasyon sırasında ucu bir yere çıkmayan tünele kaçtığını ve intihar yeleğini patlattığı sırada yanında çocuklarından üçünün de olduğunu ifade etti.

TIKLAYIN - IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü resmen açıklayan Trump, Rusya, Türkiye, Irak, Suriye ve Kürtlere teşekkür etti