Bilim / Teknoloji

Instagram 'Throwback Thursday' etiketini özellik haline getirdi

Paylaşılan içeriğe gömülü halde hazırlanacak yeni gönderi, kullanıcılara farklı bir metin yazma imkânı da sunacak

09 Ekim 2019 19:30

Instagram, milyonlarca insanın fotoğraflarında 'Throwback Thursday' etiketiyle kullandığı tabiri, daha önce paylaşılan bir gönderinin 'Bu Günde' adıyla yeniden paylaşılmasını sağlayan bir özelliğe dönüştürdü. 
 
Web Tekno'nun haberine göre, 'Bu Günde' seçeneği ile geçmişte paylaşılan bir fotoğrafın yeniden Instagram akışında görünür olmasını sağlayan özellik, ilgili yeni paylaşımın önceki içeriklere gömülü şekilde yeniden aktarımını sağlayacak. Özellikle beraber, yapılan ikinci paylaşımın farklı bir metin ile güncellenmesini sağlamak için modun üst kısmında zar butonu da yer alacak.
 
Instagram sözcüsü, yeni özellik hakkında "'Bu Günde' modu, size 'Anılar' öneriyor ve bunları doğrudan ya da 'Hikâyeler' aracılığıyla paylaşmanıza izin veriyor” dedi.
 
Instagram, bu yılın başında 'Anılar' adlı bir geri dönüş modunu tanıtmıştı. Ancak birçok kullanıcı bu özelliği kullanmayı henüz bilmiyordu. 'Bu Günde' özelliği ise 'Oluştur' modunun bir parçası olarak sunuldu. Bu modda, kullanıcılar aynı fotoğrafı tekrar paylaşmadan yeni metin seçenekleri ile sunabilecek. 'Oluştur' modunun alt kısmındaki seçenekler arasında bulunan özelliğe, sağa kaydırarak ulaşılıyor.