Kültür-Sanat

Indiana Jones'ta Spielberg koltuğu James Mangold'a devrediyor

Indiana Jones'un bundan önceki 4 filmini de Steven Spielberg yönetti

27 Şubat 2020 11:35

Jurassic Park, Schindler'in Listesi, Er Ryan'ı Kurtarmak ve E.T. gibi tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinin ünlü yönetmeni Steven Spielberg, Indiana Jones serisi tarihinde ilk kez yönetmenlik hakkını bir başka isme devrediyor.

İlki 1981 yılında çekilen dört filmlik Indiana Jones serisinin beşincisini 92. Oscar Ödülleri’ne aday gösterilen Ford v Ferrari filminin yönetmeni James Mangold’un yönetmesi bekleniyor.

Variety, Spielberg’in filmin yönetmenliğini bırakma kararını, "Yeni neslin hikâyeye kendi perspektifini getirmesi için fırsat verme arzusu" olarak açıkladı. Spielberg, yönetmenliği devretse de Indiana Jones filmin yapımcılığını üstlenmeye devam edecek.

Serinin 5. filmi 2021'de vizyona girecek

Önceki filmlerde olduğu gibi yine Harrison Ford’un başrolünü üstleneceği Indiana Jones 5’in 9 Temmuz 2021’de gösterime girmesi bekleniyor.

Harrison Ford, kısa süre önce verdiği bir röportajda Indiana Jones 5 hakkında konuşarak, "Yaklaşık iki ay içinde Indiana Jones'u yapmaya başlayabiliriz. Ama projenin hâlâ planlama sorunları ve birkaç senaryo işi var" açıklamasında bulunmuştu.