Yaşam

İncirlik Üssü'nde 150 kişi işten çıkarılacak

"ABD'li asker sayısının azaldığını ve buna bağlı olarak da işlerin düştüğünü gerekçe göstererek..."

02 Eylül 2019 18:45

Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD askerlerinin sayısı azaldığı gerekçesiyle 150 çalışan işten çıkarılıyor. Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, işveren heyetiyle görüşme yaparak karardan vazgeçilmesini isteyeceklerini dile getirdi.

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, ABD Hava Kuvvetleri'nin bakım işlerini üstlenen şirkette 780 üyelerinin çalıştığını söyledi.

Burada çalışan 150 kişinin işten çıkarılacağının kendilerine yazılı olarak bildirildiğini aktaran Akalın, "Bu şirket bünyesinde 40 birim var. Hangi biriminin işlerinin düştüğüyle alakalı çalışma yapıp ona göre isimler belirlenecek. Şu anda hangi birimlerden tasarruf yapılacağı belli değil" dedi.

"Süreç 30 Eylül'de tamamlanacak"

Gerekçenin ABD askerlerinin sayısının azalması olduğunu dile getiren Akalın, "ABD'li asker sayısının azaldığını ve buna bağlı olarak da işlerin düştüğünü gerekçe göstererek 150 kişinin iş akdini sonlandırmak istiyorlar. İşçiler şu anda çalışıyor. Sürecin 30 Eylül'de tamamlanacağı söylendi" diye konuştu.

Sendika olarak işveren heyetiyle görüşmeler yapacaklarını ifade eden Akalın, şunları söyledi:

"Bu görüşmelerde tenkisatın ortadan kaldırılmasını isteyeceğiz. Bizim düşüncemiz, iş yoğunluğundan yana bir sıkıntı yok ama kendilerinin böyle bir düşüncesi var. Biz bu düşüncenin ortadan kalkmasını istiyoruz. Barış ve huzur içinde iş ortamı sağlansın istiyoruz."