Politika

İmamoğlu'nun danışmanından "İstanbul Evi" açıklaması: Haftalık 249 bin euro kira, sponsorlar tarafından karşılandı

Erdoğan'ın başdanışmanı Köroğlu: Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray!

08 Ağustos 2024 11:06

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açılmasına ilişkin, "Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz" dedi. 

TIKLAYIN - Paris'te İstanbul Evi açıldı | İmamoğlu: Olimpiyat halkalarını, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan Boğaz'da görmeyi hayal ediyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı. İstanbul'da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Oyunları'nın tanıtımı ve 2036'daki Olimpiyat Oyunları adaylığı için açılan İstanbul Evi için verilen resepsiyonda konuşan İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul’da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Avrupa Oyunları’na 2027 yılında İstanbul’da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır” dedi.

Erdoğan'ın başdanışmanı Köroğlu: Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray!

İstanbul Evi'nin açılması, iktidara yakın medyada eleştiri konusu olurken, projenin masrafları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Evi'ni tanıttığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray! Bu arada Jön Türkler de Paris’ten çıkmıyorlardı aynı sizin gibi" ifadelerini kullandı. 

"249 bin euro haftalık kirayı sponsorlar karşıladı"

İstanbul Evi'ne ilişkin eleştirilere yanıt veren Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, "Paris’teki İstanbul Evi ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir" dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Evi'nin haftalık kirasının 249 bin euro olduğunu belirten Ongun, tüm masrafların sponsorlar tarafından şartsız bağışı ile karşılandığını söyledi. 

Murat Ongun'un açıklaması şöyle:

"Paris’teki 'İstanbul Evi' ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz."