Seçim 2024

İmamoğlu'nun Burcu Köksal tepkisine Özel'den yanıt: Açıklaması sert bir hüküm içeriyor

11 Mart 2024 19:16

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözleri konuşulmaya devam ediyor. Burcu Köksal'ın, "Seçildiğimde belediyenin kapısı DEM Partililer dışında herkese açık olacak" sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak" şeklinde tepki göstermişti. İmamoğlu'nun Burcu Köksal'a yönelik konuşmasını değerlendiren Özel, "Ekrem başkanın açıklaması sert bir hüküm cümlesi içeriyor. Burcu Köksal’ın ilk açıklaması kabul edilemez" dedi.

CHP’nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’ın, “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” sözleri partide krize yol açtı. Özel, Köksal'ın açıklaması için yaptığı ilk açıklamada "dil sürçmesi" derken, İmamoğlu ise Köksal’a "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti bulacak" diye tepki göstermişti.

CHP lider Özel son olarak bu sözleri TELE 1'de değerlendirdi. Özgür Özel dün akşam katıldığı televizyon programında, İmamoğlu’nun sözleri ile ilgili olarak, "Ekrem başkanın açıklaması sert bir hüküm cümlesi içeriyor. Burcu Köksal’ın ilk açıklaması kabul edilemez. Bütün taraflarla konuştuk ve meseleyi hallettik. Yaşanmasaydı daha iyiydi. Ekrem İmamoğlu ‘Burcu Köksal özür dilesin’ diye aramadı. Burcu Hanım’ın bu düzeltme tweet’ini istedik. Meselede burada kapandı, gitti, sorun çözüldü" şeklinde konuştu.

Özel, Burcu Köksal’ın kendisine olayı özetlerken, "Eş genel başkanla bu belediyeyi yöneteceksin diyorlardı. Ben de yönetmeyeceğim diyordum. Bunu ifade etmek için belediyenin kapıları DEM hariç herkese açık dedim" ifadelerini kullandığını belirtti.

Özgür Özel ayrıca, "Ben DEM Partisini kast ettim. Oysaki CHP’ye laf edildiğinde bütün CHP’lilerin tüyleri diken diken oluyor. Bu ayrımcılığa varabilecek bir söylem. O yüzden ben düzelttim onu. Burcu’nun DEM Parti ile yöneteceksiniz sözünden kurtulmak için yaptığı bir iş olmadık yerlere gitti" İfadelerini kullandı.

DEM'den tepki

Burcu Köksal’ın sözlerine DEM Partililerden de tepki geldi. Tuncer Bakırhan, "Sabah akşam kalkıp DEM Parti diyorlar" ifadelerini kullandı. Meral Danış Beştaş da, "Bu durum sadece DEM Parti’yi mi rahatsız etmeli. Bunun adı faşizm" dedi.

TIKLAYIN - Tuncer Bakırhan'dan Burcu Köksal'a: Başına DEM Parti kadar taş düşsün

Ne olmuştu?

Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, 6 Mart'ta Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" dedi.

Köksal'ın bu açıklamasına gelen tepkilerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak mitinginde konuyla ilgili, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık" ifadelerini kullandı.

Köksal ise X hesabından yaptığı paylaşımla, mitingdeki sözlerinin arkasında durdu; “Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar; ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar; rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net…."

CHP ise kurumsal X hesabından yaptığı paylaşımda, partinin konuyla ilgili görüşlerine açıklık getirerek, “Türkiye'yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında" tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyasetin kurulacağı belirtti; “Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır."

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise X hesabından Köksal'a yanıt vererek, "Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmasında “Ben CHP'liyim ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum; her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, 'ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm, diyen ya kendine başka bir iş bulacak, ya da başka parti bulacak onu söyleyeyim" ifadelerini kullandı.

Tepkilerin arından Köksal, sosyal medya hesabından konuya ilişkin olarak yeni bir paylaşımda bulundu; “Seçim süreci boyunca söylediğim gibi AKP’nin yalanlarına iftiralarına montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır" dedi.

TIKLAYIN - Burcu Köksal'ın açıklamasına bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten geldi

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan partisinin Afyonkarahisar adayı Köksal'a sert tepki: Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti!

TIKLAYIN - "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" diyen CHP'li Burcu Köksal'dan yeni açıklama

TIKLAYIN - Özgür Özel, hizmet tartışmalarına noktayı koydu: Belediyelerimizi parti gözetmeksizin herkese eşit olarak açacağız!

TIKLAYIN - Özgür Özel, DEM Parti açıklamalarına "sürçülisan" demişti | Burcu Köksal: Sözümün arkasındayım