Politika

İmamoğlu'ndan, Yeni Şafak'ın manşetlerine tepki: Yeşil alanın üstüne genel müdürlük yapmışsın bana yeşili anlatıyorsun; utanmaz, arlanmazlar!

04 Eylül 2024 00:49

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeni Şafak gazetesinin kendisi hakkında yayımladığı haberlere, "Her gün manşet atıyor gazetenin biri. Her gün manşet atıyor. Topkapı’da genel müdürlüğü var. Yeşil alanın üstüne bina (genel müdürlük) yapmışsın. Bir de devlet bir yapı belgesi uydurması çıkarmış. Yapmışsın, hak iddia etmişsin. Bana kalkmışsın yeşili anlatıyorsun" diye tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ Televizyonu'nda gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. CHP, Sivas'ta başlayacak olan kurultay süreci hakkında konuşan İmamoğlu, Yeni Şafak gazetesinin kendisi hakkında yayımladığı haberlere tepki gösterdi.

"Hadi oradan, işine bak"

Gazetenin sahipleri Ahmet Albayrak ve ailesine de "Köyündeki yeşille karıştırdın sen bunu. Oraları da perişan ettiler, biliyorum. Tepeden tırnağa tanırım sülalesini" diyerek sert sözlerle yüklenen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Her gün manşet atıyor gazetenin biri. Her gün manşet atıyor. Topkapı’da genel müdürlüğü var. Yeşil alanın üstüne bina (genel müdürlük) yapmışsın. Bir de devlet bir yapı belgesi uydurması çıkarmış. Yapmışsın, hak iddia etmişsin. Bana kalkmışsın yeşili anlatıyorsun. Köyündeki yeşille karıştırdın sen bunu. Oraları da perişan ettiler, biliyorum. Tepeden tırnağa tanırım sülalesini. Bana kalkmışsın gazetende manşet atıyorsun, ‘İmamoğlu böyle’ diye. Utanmazlar. Arlanmazlar. Böyle diyorum ben. Niye diyorum biliyor musunuz? Sen kamunun yeşil alan ilan ettiği yere bina dikeceksin, bana yeşil alan üzerine ders vereceksin. Hadi oradan, işine bak."

 

Yeni Şafak gazetesinin haberlerinden biri

Yeni Şafak gazetesinin haberlerinden biri
Yeni Şafak gazetesinin haberlerinden biri