Medya

İmamoğlu'na destek veren sanatçılar Habertürk yazarları arasında gerilim yarattı

'İyi de bunda ne var'

10 Mayıs 2019 09:36

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, köşe komşusu Oray Eğin'in "Her şey çok güzel olacak" diyen sanatçıları eleştirmesine tepki gösterdi. Altaylı bugünkü yazısının son bölümünde Oray Eğin'in yazısına değindi ve "Birincisi demokrasi zaten fikir değiştirme rejimi değil midir? Birine oy verirsin, umduğun gibi çıkmazsa, başarılı olmazsa, icraatları verdiği sözlerle uyuşmazsa, zamanla değişirse sen de fikir değiştirirsin. Bir kez AK Partili olduğun zaman sonsuza kadar AK Partili mi olursun? "Bir zamanlar ANAP yüzde 40 almıştı. Sonra yüzde 1 aldı. Ne oldu, yüzde 39 öldü mü?" tepki gösterdi.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:


"Yazarımız Oray Eğin “Her şey çok güzel olacak” diyen sanatçılara taktı kafayı.
“Nasıl derler, dün Erdoğan’ın yanındaydılar, umre yapan var aralarında, Saray’a giden var” gibi gerekçelerle bu sanatçıları eleştirmiş.
İyi de Oray ne var bunda!

Birincisi demokrasi zaten fikir değiştirme rejimi değil midir?
Birine oy verirsin, umduğun gibi çıkmazsa, başarılı olmazsa, icraatları verdiği sözlerle uyuşmazsa, zamanla değişirse sen de fikir değiştirirsin. Bir kez AK Partili olduğun zaman sonsuza kadar AK Partili mi olursun?
Bir zamanlar ANAP yüzde 40 almıştı. Sonra yüzde 1 aldı. Ne oldu, yüzde 39 öldü mü?
Yooo, fikir değiştirdi. Bu kadar basit.
İkincisi... Cumhurbaşkanına, başbakana saygı başka bir şeydir, onun politikalarını, fikirlerini benimsemek başka bir şeydir. Cumhurbaşkanı ile aynı masaya oturdun diye onun fikirdaşı olmak zorunda değilsin. Ama cumhurbaşkanı olan kişiye saygılı olursun o ayrı.
Üçüncüsü... Cumhurbaşkanından veya başbakandan bir şey istemek için ille de fikir yoldaşı olmak gerekmez. Bir meslek grubunu, bir sivil toplum örgütünü temsilen gidip reisi cumhurla veya başvekil ile konuşursun, fotoğraf da çektirirsin. Ama bu, onunla aynı siyasi yolda olduğun anlamına da gelmez.
Ayrıca Oray kardeşim bil ki, insanlar ille de kişisel çıkarları için bir şeyleri desteklemezler."