Politika

İmamoğlu: Milletimizin iradesine zarar vermek isteyen her iktidar hak ettiği cevabı milletimizden tarih boyunca almıştır

05 Şubat 2023 13:31

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  "Milletimizin iradesine zarar vermek isteyen her iktidar hak ettiği cevabı milletimizden tarih boyunca almıştır" dedi.

İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı Üye Katılım Töreni’nde konuştu.  İmamoğlu, “Milletimizin iradesine zarar vermek isteyen her iktidar hak ettiği cevabı milletimizden tarih boyunca almıştır.  Yapılan ihtilaller ve sonrasında milletimizin tepkisi buna net bir işarettir. Bugün de aynı uygulamalara devam etmektedirler. Ama davalarla, uygulamalarla, soruşturmalarla yıldırma çabası içerisindeler. Ama yılmayacağımızın, içimizdeki gönül rahatlığını ve bu konudaki kararlı mücadeleci ruhumuzu hepinizin huzurunda tekrar beyan etmek isterim. Bu karakteri milletimizin kararlılığından alıyoruz." diye konuştu. 

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Milletimiz kendi özgür iradelerine set kurmak isteyen, engellemek isteyen kim var ise mutlaka ona karşı bir duruş sergiler. Milletimizin dışında burada bir CHP’li duruşu var. Bu duruş da adaleti, özgürlüğü, egemenliğin kayıtsız millete ait olduğu bilincidir…

Bir başka karakteri vardır ki hepimizin bu da hak, hukuk, adalet yürüyüşünü en güçlü bir şekilde milletimize belki son çeyrek yüzyılda en özenli bir şekilde hissettiren, yaşatan genel başkanımızın duruşudur.

Bu kararlı duruşlar, karakterimiz en kararlı şekilde devam etmektedir.Asla mücadele sona ermeyecek, inşallah cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasi ile taçlandıracağız.

Şimdi Türkiye zamanı. Genel başkanımızın liderliğinde muazzam bir Altılı Masa süreci oluşturuldu. Türkiye adına önemli bir süreç. Elimizden ne geliyorsa hep birlikte yarınlarımız için yapmakla yükümlüyüz.

Bir kişi gidecek 86 milyon insan gelecek. Bu yolculukta hepimize başarılar. Başta genel başkanımız olmak üzere Altılı Masa’nın tüm liderlerine başarılar"