Gündem

İmamoğlu: Kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla hizmet yok

"Ben seçimleri değil sizlerin kalplerini kazanmayı yeğlerim"

21 Nisan 2019 15:11

Yerel seçimlerden 17 gün geçmesinin ardından mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'İstanbul'a Yeni Bir Başlangıç' mitinginde konuştu. İmamoğlu, kişilere, partilere, derneklere ve vakıflara hizmet döneminin son bulduğunu söyledi. İmamoğlu ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen linç girişimine ilişkin, " Orada bu hareketi yapanlar talimat almış kişilerdi" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Ben seçimleri değil sizlerin kalplerini kazanmayı yeğlerim. Siyaset anlayışını hep birlikte değiştirmek zorundayız. Bu şehre, bu ülkeye hep birlikte hakim kılmalıyız. Çözüm üretmeye, sonuç almaya devam edeceğim. 16 milyonluk şehrin her ferdine söz veriyorum. Ben bugün itibari ile işimize tüm İstanbullulara hizmet sorumluluğuma odaklanmış durumdayım. 17 gün boyunca yaşanan kısmen bugün yaşanmaya devam eden gelişmeler var. Milletimiz demokrasi sınavını başarıyla geçmiştir.

Bu muhteşem milletin her anı mutlu olsun. Hiç kimse unutmasın bu ülkede millet ne derse o olur. Bu ülkede son sözü millet söyler. Bu 23 Nisan 1920'den bu güne son sözü hep millet söylemiştir.

Herkes bunu bilsin. Milletin sözünü içine sindirebilmelidir. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Milli ve dini bayramlarda ulaşım ücretsiz olacak. Ben İstanbul'a yeni bir başlangıç vaat ederek buraya geldim.

İstanbul'a yeni nesil siyaset anlayışı hakim olacak. Yeni nesil belediyecilik hakim olacak. Yeni nesil yurttaşlık hakim olacak.

Yeni nesil siyaset anlayışında ne anladığımı ortaya koydum. Vatandaşa karşı kibirle yaklaşan, saygısız siyasetçilerin devri kapanmıştır.

İstanbul’a yeni bir başlangıç, şu 5 temel alanda sağlayacağımız anlayış farklılıklarıyla mümkün olacak:

1. İstanbul'a yeni nesil siyaset anlayışı hakim olacak.
2. İstanbul'a yeni nesil belediyecilik anlayışı hakim olacak.
3. İstanbul'a yeni nesil yerel demokrasi anlayışı hakim olacak.
4. İstanbul'a yeni nesil toplumsal birlik anlayışı hakim olacak. 
5. İstanbul'a yeni nesil yurttaşlık anlayışı hakim olacak.

Vatandaş bu milletin efendisidir. Siyasetçiler bu milletin hizmetkarıdır. Herkesi yerini, haddini bilecek. Her zaman hukukun üstünlüğünü kabul edeceğim. Kesinlikle hak, hukuk ve adalet. Su gibi, oksijen gibi. Hak, hukuk, adalet olmazsa bir insan yaşayamaz. Biliyoruz. Kimsenin kalbinin kırılmasına izin vermeyeceğim. 

Canlı blog tıklayın: İmamoğlu: Bu şehir ve ülkeden demokrasi doğacak

"Ben yaptım oldu anlayışı bitecek"

Ben yaptım oldu anlayışı bitecek. Bu şehirde yeniden akıl, mantık, bilim, sanat yükselecek. Bu şehirde eğitim, ekonomi ve teknoloji yükselecek. Büyük bütçeli gayri insani projelere değil insanların refahına odaklanacağım.  Bu şehirde uymak zorunda kurallara hep birlikte karar vereceğiz, kimseyi dışlamadan.

Yeşile, kentsel planlamaya dikkat edeceğiz. Ulaşıma ve trafiğe odaklanacağız. Bu kentin her tarafını kuşatan yeşil kuşaklar geliştireceğiz. Bizim belediyeciliğimiz hesap veren şeffaf bir belediyecilik olacak. Yandaşa, yoldaşa peşkeş çekmeden hassasiyetle harcayacağız. Kimsesizlerin kimsesi olacağım. 

İstanbul'da artık yeni nesil demokrasi anlayışı olacak. İstanbul ile ilgili önemli kararlar herkesin önünde alınacak.

"Bu şehir ve bu ülkeden yeni bir demokrasi doğacak göreceksiniz"


Vatandaş, muhtarlar, STK ve üniversiteler aktif yönetimde olacak. Hiç kimse benim görüşüm alınmadı diyemeyecek. Bu şehri terk etme duygusuna takılmayacak. Bu şehrin adil bir şehir olduğunu göreceksiniz. Bu şehir ve bu ülkeden yeni bir demokrasi doğacak göreceksiniz.

Benim için bu şehrin her bir ferdi ayrı bir renk. Benim döneminde her farklı ses, renk bir risk değil bir fırsat kabul edilecek.

"Ötekileştirme kalmayacak bu şehirde"

Herkes kendi rengini, kendi kimliğini, kendi benliğini saygın ve özgürce, eşit biçimde yaşayacak.Barış ve huzur içinde yaşayan bir şehir olacak. Birlikte keşfedeceğiz. Herkes kendini özgür hissedecek. Kimse tehdit altında hissetmeyecek kendini. Ötekileştirme kalmayacak bu şehirde. Bu şehirde kimse kendini azınlık hissetmeyecek. Bu şehirde herkes İstanbullu. Biz hep birlikte Türk milletiyiz. Bizim için cami bizim cemevi bizim. Kimse kimsenin inancını ölçmesin. Kimse kimsenin inancı üzerinden siyaset yapmasın. Bu millet buna izin vermeyecek. Sinagog, kilise, havra bir. Bizim için azınlık yok. Hepimiz bir ve beraberiz. Farklı gelir grubundaki vatandaşlarımızın kendi imkanlarından eşit biçimde yararlanmasını sağlayacağız. İstanbul'da güçlü bir toplumsal birlik hakim olacak. Hiç kimse İstanbul'un nimetlerinden yoksun bırakıldığı duygusuna kapılmayacak. Eşitliğin, demokrasinin tadına varacağız.

"Hiç kimse kamunun gücünden korkmayacak"

Soran, sorgulayan, hakkını yedirmeyen vatandaşlar özgürlüğün tadını çıkaracak. Kentin sahibi olduğunu hissedecek. Hiç kimse kamunun gücünden korkmayacak. Benim hiçbir çalışma arkadaşım kamu gücünü kendi gücü görmeyecek, kullanmayacak.

"Bana, kişilere, partiye, vakıflara, derneklere çalışmak yok"

Bana, kişilere, partiye, vakıflara, derneklere çalışmak yok. Buna izin vermeyeceğim. Ben size, tüm İstanbullulara 21. yüzyıl belediyeciliğini hayata geçireceğim.

Köklü bir sosyal dönüşümü harekete geçireceğim. Bunların zaman alacağını biliyorum. Bugünlerde geçiş sürecinde olduğumuzu unutmayın. Bana ve ekibime süre tanıyın. Hep birlikte başaracağız, başarmak zorundayız. İddiamız büyüktür. İstanbul'da herkes için mutlu ve huzurlu yeni bir hayat kurmayı hedefliyorum. Ancak kendime ve sizlere çok güveniyorum.

Allah'ım beni hep çocuk sesi ile buluştursun. Ben doğru yolu bildiğim için buraya gelebildim.Bana doğru yolu 'İyi yüreğin bozulmasın' diyen amcalarımız öğretti. 'Her şey çok güzel olacak' diyen genç kardeşim bana doğru yolu gösterdi.

"Hak yemeyen ama hakkını da yedirmeyenlerin zaferine inanmaktan asla vazgeçmeyin"

Ben size söz veriyorum. Bu yürüdüğüm yoldan asla vazgeçmeyeceğim. Anlaşalım. Siz de vazgeçmeyin. Tamam mı? Hak yemeyen ama hakkını da yedirmeyenlerin zaferine inanmaktan asla vazgeçmeyin.

Kılıçdaroğlu açıklaması

Asla vazgeçmeyeceğiz. Bir seçimi kazansanız da kaybetseniz de iyinin yanında olmaktan asla vazgeçmeyin. Bizimle birlikte olmaktan vazgeçmeyin. Hepinize şunu söyleyeyim; yanımızda olun. Beni denetlemekten de vazgeçmeyin. Cumhuriyetten, demokrasiden ve Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdği yoldan asla vazgeçmeyin. Ben vazgeçmeyeceğim. Haydi bütün dünya duysun, haykıralım. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Bu güzel duygularla buradan sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını iletiyorum. Talihsiz bir olay yaşandı. Ama kendisi çok iyi. Güleryüzlü bir şekilde selamladı. Orada bu hareketi yapanlar talimat almış kişilerdir. İstanbul'da barış iddiası, yakın coğrafyamıza, Avrupa ve dünyaya en güzel mesajdır. Evrensel değerlerin ve insanlığın ortak kültürün gelişimine katkı sağlayan dünya kenti haline getirmeye kararlıyım. İstanbul'un harika enerjisinin bütün dünyaya iyi geleceğini biliyorum.

Her yaştan ve her inançtan insanın yol arkadaşlığına talibim. Yeniden ayağa kalkmaya var mısınız? Seçim kampanyama başlarken beni tanıdıkça çok seveceksiniz demiştim. Nasıl çalıştığımı gördükçe beni daha çok seveceksiniz. Allah utandırmasın.

Bu pazar günü buraya geldiğiniz için ülkemizin dört bir yanından beni onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler Türkiye. Hepinizi kucaklıyorum. Sağ olun, var olun."

Tıklayın: Süleyman Soylu 'Şehit cenazesine gidemez' demişti; Kılıçdaroğlu'na linç girişimi!