Politika

İmamoğlu ile birlikte diploması iptal olanların tam listesi ortaya çıktı

18 Mart 2025 23:41

Güncelleme: 19 Mart 2025 00:17

İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, bugün aldığı kararla aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 28 kişinin diplomasını iptal etti. 1990 yılında İmamoğlu ile birlikte yatay geçiş yapan isimlerin bulunduğu liste ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 yıl önce aldığı diplomasını iptal etti. Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar başkanlığındaki İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verdi. Karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) gönderilecek.

Ekol TV'den Aziz Akova'nın haberine göre, İmamoğlu ile birlikte 1990’da İstanbul Üniversitesi'ne yatay geçiş yapan isimler belli oldu. Yatay geçiş yapanlar arasında 10 kişinin kayıtlarının silindiği ve mezuniyetlerinin bulunmadığı öğrenildi.