Politika

İmamoğlu, başına gelen en ilginç olayı anlattı: Erdoğan'ın beni bir daha davet etmemesinin nedeni bu olayın mahcubiyeti olabilir

25 Mart 2024 12:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlere 6 gün kala, kendisiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Başına gelen en ilginç olayı da anlatan İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın misafir ettiği ortamda sandalyem kırılmıştı ya da nasıl kırıldı bilmiyorum o kadar sandalyede, bilemiyorum. Ondan sonra beni bir daha davet etmeme ile ilgili kararının altında bu mahcubiyet mi yatıyor acaba?" ifadelerini kullandı. 

Mynet'in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, siyasi hayatı boyunca başına gelen en dikkat çeken olayı anlattı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"Yani başka bir siyasi ile yaşadığım en ilginç olay... Açıkçası, bu dönem içerisinde herhalde sarayda misafir edildiğimizde sandalyenin kırılması olayı, ne diyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın misafir ettiği ortamda sandalyem kırılmıştı ya da nasıl kırıldı bilmiyorum o kadar sandalyede bilemiyorum. Ondan sonra beni bir daha davet etmeme ile ilgili kararının altında bu mahcubiyet mi yatıyor acaba?"

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında Saray'da 29 belediye başkanıyla bir araya gelmiş, kritik görüşmede İmamoğlu’nun oturduğu sandalyenin ayağı kırılmıştı.

"Büyük bir siyasi hatam yok, hatalarım daha çok kişisel"

İmamoğlu, "5 yılda siyaseten, 'yapmasaydım' dediğiniz bir şey var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Yani insanın keşkelerinin olması kadar doğal bir şey yok. Benim de elbette keşkelerim var ama hani somut olarak şu, bu, o demeyeceğim birçok konu var; şunu keşke yapmasaydım, bunu keşke yapmasaydım... Eksiklerinin olduğunu kabul eden ve onları düzeltmeye gayret eden bir insanım, e bunu da yapıyorum zaten. 

Yaptıkça da kendimi iyi hissediyorum. Topluma da bunun iyi geldiğini düşünüyorum. Ama elbette ki, benim de keşkelerim var ama büyük bir keşkem yok, yani büyük bir hatam yok Allah'a şükür. Ufak tefek eksiklerim, hatalarım daha çok kişisel, bireysel hatalarım diyebilirim. Bu yönüyle var. Onları da düzeltiyorum. Hatasız kul olmaz."

"İstanbul'da çok ilçede sürpriz yapacağız"

"Partiniz İstanbul'da 2019 seçimlerinde alamadığı ilçe belediyelerinden hangilerini kazanır? Sürpriz bekliyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Sürpriz demeyeyim ama çok var. Yani gerçekten o sürpriz duygusunu çokça ilçemizde insanlarımız yaşayacak, hissediyorum bunu. Gönülden hissediyorum. O değişimi insanlar istiyor ve gerçekten iyi, karakterli, özenli adaylarımız her ilçemizde var. Çokça sürprizimizin olacağını düşünüyorum. İsim vermem yanlış olur."