Yaşam

İmama kızdılar kahve önünde namaz kıldılar: Öyle birinin arkasında namaz kılmam

27 Haziran 2020 14:13

Sakarya'da imam ile tartışan mahalle halkı, cami yerine kıraathane önünde saf tutarak namaz kıldı. Durumu İlçe Müftülüğü'ne bildiren mahalleli, tartıştıkları imamın değiştirilmesini istiyor.

Kaynarca ilçesine bağlı Müezzinler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahalle camisinin imamıyla tartıştı. Mahalleli, durumu İlçe Müftülüğü'ne bildirerek imamın değiştirilmesini istedi.

Mahalleli, imam A.B. ile barışmayı da reddedince, dün gece yatsı namazını cami yerine mahalle merkezindeki kıraathane önünde kıldı.

Mahalle sakinleri, cami imamı değişene kadar camiye gitmeyeceklerini belirtti.İmama küsen mahalleli, namazı cami yerine kıraathane önünde kıldı.

Muhtar: İmam değişene kadar burada namaz kılmayı düşünüyoruz

Müzezzinler Mahallesi Muhtarı Saffet Kansu, "Köyümüz halkı ve ihtiyar heyeti olarak imamdan memnun değiliz, imamıza küstük. Bu sebepten dolayı imamımızla ilgili gerekli müracaatları Müftülük ve diğer makamlara yaptık. Bu akşamdan itibaren karar alıp kıraathane önünde toplanıp, burada namaz kılacağız. İmam değişene kadar burada namaz kılmayı düşünüyoruz" dedi.

"Öyle birinin arkasında namaz kılmam"

Cami imamının kendilerine kötü davrandığını belirten Halil İbrahim Gül, "Ben cuma günü namaz kılmak için camiye gittim. Yanımda yaşlı bir arkadaş daha vardı, ona uygunsuz laflar etti. O yüzden ben o camiye gidip o hocanın arkasında namaz kılmam dedim. Bir daha da gitmiyorum zaten, hocanın buradan alınmasını istiyorum" diye konuştu. (DHA)