Kültür-Sanat

İKSV'nin "Sanatta Yaratıcı Bakışlar" atölyesinin sonbahar dönemi için başvurular devam ediyor

21 Eylül 2023 20:57

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), İKSV Alt Kat'la kültür ve sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmaya devam ediyor. İKSV Alt Kat'ın Paribu desteğiyle yürüttüğü “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programının sonbahar dönemi için başvuru dönemi başlıyor. 2023 Ekim ve Kasım aylarında düzenlenecek program, farklı disiplinlerden 4 sanatçıyı 16-25 yaş arasındaki genç sanatseverlerle buluşturacak.

Her biri 4 hafta sürecek atölye serilerinde, Selda Taşkın ile film kurgusu, Gökalp Gönen ile stop-motion animasyon film üretimi, Can Memişoğulları ile yaratıcı ses ve görsel kodlama ve Alper Aydın ile arazi sanatı ve güncel sanat çalışmaları gibi farkı alanlara odaklanılacak.

Atölye serilerinin ikisi, Şişhane’de İKSV Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan İKSV Alt Kat’ta yüz yüze gerçekleştirilecek, diğer ikisi çevrimiçi düzenlenecek.

Ayrıca, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) işbirliğiyle atölyelere deprem bölgesinden İstanbul’a gelen veya deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan gençlerin katılımı da teşvik ediliyor.

16-25 yaş arasındaki gençler için hazırlanan “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programına katılmak isteyenler İKSV Alt Kat web sitesindeki ilgili formu doldurarak başvuru yapabiliyor.

Fotoğraf: Fatih Yılmaz

İKSV Alt Kat’ın Paribu işbirliğiyle Nisan 2023’te başlattığı atölye programının ilk dönemine 42 genç katılmış, Tan Tunçağ ile Elektronik Müzik ve Gökçe Uygun’la Ses Tasarımı ve Sahne Uygulamaları atölyelerinde elektronik müziğin tarihi, yapısı ve üretim tekniklerinden farklı ses tasarımları ve sahne uygulamaları ele alınmıştı.