Bilim / Teknoloji

İki Türk girişimci tarafından Londra’da kuruldu: İlk etkileşimli podcast uygulaması Poddy, resmen yayımlandı

"Poddy aynı zamanda bir sosyal medya platformundan farksızdır"

02 Mart 2023 10:28

Herkesin özgürce ve her dilde sesini duyurabildiği global bir platform oluşturmak üzere Londra’da temelleri atılan ve iki Türk girişimci tarafından geliştirilen çok sesli podcast platformu Poddy, resmen yayımlandı.

Söz konusu uygulamada podcast yayınlarını dinlemek, “podcaps” olarak ifade edilen maksimum 60 saniyeye kadar ses kayıtları paylaşmak ve diğer kullanıcılarla etkileşim kurmak mümkün oluyor.

"Toplumsal olarak hepimizi etkileyen zor zamanlarda konuşacak, dinleyecek, paylaşacak çok fazla şey var"

Poddy’nin bir fikirden uygulamaya dönüşüm yolculuğunu, amacını ve kullanıma açılma sürecini anlatan Poddy CEO’su Cüneyt Göktürk, eğirişim sitesine verdiği röportajda, “Yaşadığımız zorluklar karşısında daha iyi bir gelecek için konuşmanın, anlatmanın, dinlemenin, paylaşmanın önemini bir kez daha açıkça görmüş olduk ve tüm podcast ekosistemine açık bir çağrıda bulunarak hem bireysel hem de toplumsal açıdan sağlıklı bir iyileşme süreci için bir an önce konuşmaya başlamamız gerektiğine dikkat çekmeye çalıştık. Bu doğrultuda, sadece konuşarak içerik üretmeye ve farklı seslere kulak vermeye imkân tanıyan Poddy’yi, henüz test sürecinde olmasına rağmen, iyileşmemize katkı sağlayacak bir araç olması amacıyla daha fazla vakit kaybetmeden 24 Şubat 2023’te herkesin kullanımına açmaya karar verdik. Çünkü biz özellikle toplumsal olarak hepimizi etkileyen zor zamanlarda konuşacak, dinleyecek, paylaşacak çok fazla şey olduğunu düşünüyoruz ve konuşmanın iyileştirici gücüne inanıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

"Poddy aynı zamanda bir sosyal medya platformundan farksızdır"

Poddy Kurucu Ortağı ve CMO’su Erman Darıcı da uygulamayı, “Poddy’de alışık olduğumuz sosyal medya platformlarında mevcut olan yorum, beğeni ve paylaşım gibi güçlü etkileşim fonksiyonlarını podcastin erişim kolaylığı sunan çok sesli dünyası ile buluşturuyoruz. Dinleyiciler Poddy’de dinledikleri içerikler hakkındaki düşüncelerini bu sayede içerik üretici veya diğer dinleyiciler ile özgürce paylaşabiliyorlar; içeriği beğenerek paylaşımdan memnun kaldıklarını kolayca belirtebiliyorlar” diye anlatıyor.

Darıcı, “Poddy’de yer alan etkileşim özelliklerini kişisel kılmak üzere, Poddy’de her kullanıcı kişiselleştirilebilir bir profile sahip oluyor. Kullanıcıların profillerinde tüm podcaps kayıt ve alıntıları, varsa podcast yayınları, kullanıcının üretimine ortak olduğu ya da etiketlendiği podcaps/podcast yayınları ve dilerse dinlediği içerikler bu profilde görüntülenebiliyor. Bu profiller aracılığıyla Poddy’nin bir kullanıcısı olan herkes platformdaki diğer içerik üretici ve dinleyicileri takip edebiliyor ve onlar tarafından takip edilebiliyor. Bu sayede de Poddy aynı zamanda bir sosyal medya platformundan farksızdır ancak yenilikçi olarak podcast odaklıdır” sözlerini kaydediyor.