Kültür-Sanat

İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali başlıyor

Festival, 3-5 Mayıs tarihleri arasında İFSAK’ın İstiklal Caddesi Ayhan Işık sokaktaki salonlarında gerçekleştirilecek

02 Mayıs 2019 14:12

25. İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) Ulusal Kısa Film Festivali başlıyor. Festival kapsamında tüm film gösterimleri ve etkinlikler 3-5 Mayıs tarihleri arasında İFSAK’ın İstiklal Caddesi Ayhan Işık sokaktaki salonlarında ücretsiz olarak gösterilecek. 39. İFSAK Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni de festival kapsamında gerçekleşecek.

Ali Dalgıç ve Mustafa Naymanlar tarafından yapılan ön elemeyi elemeyi geçen filmler bu yılın tek seçicisi Ali Şimşek tarafından izlendi. En iyilerin belirlendiği yarışmanın ödül töreni 5 Mayıs Pazar günü saat 17:00-19:00 saatleri arasında İFSAK’da yapılacak. Ön elemeyi geçen filmler festival kapsamında İFSAK’da gösterilecek.

İFSAK Sinema Emek Ödülü’nün bu yılki sahibi oyuncu Nur Sürer oldu.

2009 yılında yaşamını yitiren yönetmen Ahmet Uluçay da festival kapsamında anılacak. Ahmet Uluçay’ın beş kısa filminin gösteriminin ardından Barış Saydam ile yönetmenin sineması üzerine bir de söyleşi, festivalde yer alacak. Festival kapsamında  bir diğer söyleşi ise yönetmen Derviş Zaim ile olacak. 

25. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali ve İstanbul “Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi'nin katkılarıyla oluşturulan bölümde, Romanya sinemasının kısa film alanındaki başarılı örnekleri de izleyiciler ile buluşturacak.