Kültür-Sanat

İFSAK ödüllerinin sahipleri belli oldu

İFSAK 2019 Yılı Sinema Ödülü T24 yazarı, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay'a verilecek

16 Aralık 2019 13:47

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), fotoğraf, sinema ve sanata katkı kurum ödüllerinin sahipleri açıklandı. 

İFSAK  2019 Yılın Fotoğraf Ödülü’nün, gerçekleştirdiği araştırmalarla, yayımladığı kitaplarla, küratörlük yaptığı onlarca yurtiçi ve yurt dışı sergi ile fotoğraf sanatına katkıda bulunan Engin Özendes’e verilmesi kararlaştırıldı.

İFSAK 2019 Yılı Sinema Ödülü’nün, 1966 yılından başlayarak sinema üzerine ara vermeden köşe yazıları yazan, yayınladığı kitaplarla, yaptığı televizyon programlarıyla ülkemizdeki sinema kültürünün oluşmasına ve yerleşmesine önemli katkılarda bulunan sinema eleştirmeni, T24 yazarı Atilla Dorsay’a verilmesine karar verildi.

İFSAK 2019 Yılı Sanat kurumu ödülü, Fotoğrafevi çatısı altında, Ocak 2006’dan itibaren ara vermeden yayımlanmaya devam eden, dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda fotoğrafçının çalışmalarını, fotoğraf meraklılarına ulaştıran, Türkiye’nin ilk ve tek fotoröportaj dergisi olan İz dergisine verilmesine karar verildi. Ödül İz Dergisi Genel Koordinatörü Gölnür Cengiz’e verilecektir.

İFSAK Yılın Fotoğraf, Sinema ve Sanat Kurumları Ödülleri, 20 Aralık 2019 Cuma günü gerçekleştirilecek 60. İFSAK geleneksek kuruluş yemeğinde sahiplerine verilecek.