Dünya

İddia: Seçim sonuçlarına çok öfkelenen Trump, Mehmet Öz'ün yenilgisinin ardından eşi Melania'yı suçladı

Öz, Pennsylvania senatörlüğü için Trump'ın yoğun desteğini almıştı

10 Kasım 2022 09:55

ABD Kongresi’nde dengeleri belirleyecek seçimlerde Pennsylvania eyaletinin Cumhuriyetçi Partili senatör adayı Dr. Mehmet Öz’ün kaybetmesinin ardından Öz’ü yoğun bir şekilde destekleyen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın “çok öfkelendiği” iddia edildi. Trump’ın Öz’ün kaybı üzerine onu desteklemesini önerdiği için eşi Melania Trump’ı suçladığı belirtildi.

New York Times muhabiri ve yazar Maggie Haberman, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Mehmet Öz’ün Pennsylvania’da Demokrat Partili rakibi John Fetterman’a kaybı sonrası, Trump’ın eşi Melania Trump’ın Öz’ü destekleme kararıyla ilgili “En iyi kararı değildi” açıklamasını yaptığını söyledi.

Haberman, tweetinde “Trump’ın kendisine en yakınların itirazlarına rağmen Öz’ü destekleyen yetişkin bir adam olduğunu, onun yerine Cumhuriyetçi aday Dave McCormick’i sahnede hedef aldığını hatırlamakta fayda var” yazdı.

CNN sunucusu John Acosta da bir danışmanından aktardığı bilgilerle “Trump aşırı öfkeli durumda, herkese bağırıyor” dedi. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yoğun desteğini alan ve kampanyasına milyonlarca dolar harcayan Öz, Pennsylvania’da seçimi kaybettiğini kabul etti. 

TIKLAYIN - CANLI BLOG | ABD Ara Seçimleri: Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'ni almaya yakın; Senato'nun kaderini üç sandalye belirleyecek