Yaşam

İBB’nin ‘Vetbüs’ü sokak hayvanlarını aşılayıp muayene ediyor; sırada Küçükçekmece ve Cihangir var

14 Eylül 2021 17:44

T24 Yaşam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Vetbüs Projesi kapsamında, iki otobüsle 39 ilçede sokak hayvanlarına yönelik mobil klinik hizmeti veriliyor.

Sokak hayvanlarının kapsamlı sağlık taramasından geçirildiği Vetbüsler ayrıca, durumu kötü olan hayvanları İBB'ye ait hayvan bakım evlerine götürüyor. Hayvanlar sağlıklarına kavuşana kadar burada tedavi ediliyor.

İstanbul'u turlayarak hizmet veren Vetbüs’lere vatandaşlar da sokak hayvanlarını götürerek tedavi ettirebiliyor. Vetbüs’lerin içinde tetkik ve tedavi için bir veteriner ekip hazır bulunuyor.

Vetbüs, 11.00-14.30 saatleri arasında 15 Eylül tarihinde Küçükçekmece Hürriyet Caddesi’nde, 16-17 Eylül tarihinde ise Beyoğlu Cihangir Caddesi’nde olacak.

Vetbüs’ün güncel programını takipte kalmak için TIKLAYIN

TIKLAYIN - Veteriner hekim fizyoterapist Sara Ece Ulutürk: Fizik tedavi sayesinde birçok canı uyutmak yerine hayatta bir şansları olduğunu, hatta koştuklarını görmek muhteşem bir duygu

TIKLAYIN - Sokak hayvanları için milat: SemtPati uygulamasını hayata geçiren İpek Kıraç, İBB Başkanı İmamoğlu ile işbirliği protokolü imzaladı

TIKLAYIN - ABD'de bir hayvanat bahçesinde 13 gorilin Covid testi pozitif çıktı