Gündem

İBB’nin Feshane’de açtığı sergiyi protesto eden Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan, İstanbul Valisi Gül ile makamında bir araya geldi

11 Eylül 2023 15:17

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Feshane'de bulunan sergisini, LGBT propagandası yapıldığı gerekçesiyle protesto edenler arasında bulunan Milat Gazetesi Haber Müdürü ve Ankara Temsilcisi Özlem Doğan, İstanbul Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Artİstanbul Feshane'de 19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı, 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği "Ortadan Başlamak" adlı sergi, 22 Haziran'da açıldı. Açıldığı günden bu yana İslamcı kuruluşların, tarikat ve cemaatlerin hedefi haline gelen sergide LGBT propagandası yapıldığı iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu sergi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama" suçundan soruşturma açtı.

Fotoğraf: Özlem Doğan'ın paylaştığı videodan ekran görüntüsü

Sergiyle ilgili protestoların öncüsü olarak birçok dernek ve kişiyle basın açıklaması yapan Özlem Doğan, dün İstanbul Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Doğan ile Gül'ün ziyarette çektirdiği fotoğraf İstanbul Valiliği'nin resmi X hesaplarında paylaşıldı. 

 

TIKLAYIN - "İBB'nin Artİstanbul Feshane'de açtığı sergiye saldırı" girişimi

TIKLAYIN - Bir grup tarafından hedef gösterilen İBB’nin Feshane’deki sergisi, geçici olarak kapatılıp tekrar açıldı

TIKLAYIN - Sanatçılar konuştu: İBB’nin protesto edilen sergisindeki o 3 eser ne anlatıyor?

TIKLAYIN - İBB’nin saldırıya uğrayan Feshane'deki resim sergisine soruşturma açıldı!