Gündem

Eski İBB yönetiminin vakıflara yaptığı yardımlarla ilgili haberlere erişim engeli

Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yöneticisi olduğu T3 Vakfı'nın talebi üzerine erişim engeli getirildi

02 Mayıs 2019 22:15

31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2018 için hazırladığı ama ilan etmediği, 56 sayfalık STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu’yla ilgili haberlere mütevelli heyeti başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yaptığı T3 Vakfı'nın talebi üzerine erişim engeli getirildi.

STK-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu ile İBB'nin vakıf, dernek, okul, okul spor salonlarına toplam 847 milyon 592 bin 858 lira, 27 kuruş destek verdiği ortaya çıkmıştı. Belediyenin kamu kaynaklarından yaptığı 41.1 milyon lira destekle listenin üçüncü sırasında yer alan mütevelli heyeti başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yaptığı Türkiye Teknoloji Takımı (T3)'nın yaptığı başvuru ile İBB eski yönetiminin çoğunluğunu iktidara yakın vakıf ve derneklerle yaptığı yardımlarla ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Türkiye Teknoloji Takımı’nin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Makina’nın teknik müdürü de olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar Türk Silahlı Kuvvetleri için insansız hava aracı da üretiyor. 

TIKLAYINIZ- İBB eski yönetimi Erdoğan'a yakın vakıflara ne kadar para yardımı yaptı?

TIKLAYINIZ- İBB'den Türkiye Gençlik Vakfı'na 74.3 milyon TL destek

TIKLAYINIZ- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 faaliyet raporunda İSPARK detayı0

 

İşte erişimi engellenen o haberler: