Politika

Hürriyet yazarı Selvi: Erdoğan başsavcılığa ikinci kez dilekçe verdi, Kılıçdaroğlu'nun iddiaları tek tek çürütüldü

"Kemal Bey, sizin iddianız üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyasi teamüllerde pek olmamasına rağmen, yazılı olarak başvuruda bulundu. Sizin iddialarınıza tek tek cevap verdi. Şimdi sıra sizde. Artık kaçmanın anlamı yok. Yoksa iddianızın altında kalırsınız"

28 Ekim 2021 08:07

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler konusunda endişeli olduğunu söylemesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın dün avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğunu yazdı. Selvi, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının çürütüldüğünü savundu.  

Selvi, Erdoğan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ikinci kez başvuruda bulunarak Kılıçdaroğlu'nun iddialarına "tek tek yanıt verdiğini ve siyasi cinayetler iddiasının aydınlatılması için Kılıçdaroğlu'nun bilgisine başvurulmasını talep ettiğini" söyledi. 

Selvi, Erdoğan'ın dilekçesinde şu ifadelerin yer aldığını aktardı: 

"Sayın Cumhurbaşkanı’mız, 50 yıla yaklaşan siyasi hayatının hiçbir evresinde şiddete ve türevlerine tolerans göstermemiş, barışçıl, meşru ve demokratik siyaset tarzını siyasi yolculuğunun temel referansı olarak belirlemiştir. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımızın bir kısım beyanlarını bağlamından kopararak, siyasi cinayet iddialarının dayanağı olarak göstermek, gerçekçi, sorumlu ve makul bir yaklaşım olmadığı gibi, iyiniyetle de bağdaşmaktadır.
...
Siyasi cinayet iddialarına muhalefetin iktidarı eleştirmesi, uyarması ne kadar meşru ise Sayın Cumhurbaşkanı’mızın muhalefeti eleştirmesi ve uyarması da o kadar meşrudur. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, muhalefete ve muhalefet liderlerine yönelik olarak halkın gösterdiği ve şiddet içermeyen demokratik tepkileri tasvip ve takdir etmesi de hukuk dışı bir çağrı olarak nitelendirilemez."

Yazının tamamı için tıklayın.