T24 Haber Merkezi
Hürriyet’teki 50 kişiye yaklaşan toplu işten çıkarmaların ardından istifa eden Vahap Munyar’ın yerine Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeliği görevine Ahmet Hakan getirildi.
Hakan’ın yeni görevi bugünkü (6 Kasım 2019) Hürriyet gazetesinin sürmanşetinden duyuruldu. Gazetede “Hürriyet’te Yeni Dönem” başlığıyla duyurulan haberde “Ahmet Hakan 71 yıldır Türk basınının sözcüsü Hürriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu” denildi. Haberde şu ifadeler kullanıldı:
“Hürriyet’in tarafsız, bağımsız çizgisinin korunacağını söyleyen Ahmet Hakan, yeni dönemle ilgili olarak hedeflerini şöyle açıkladı: Hedefimiz Hürriyet’in güçlü markasını daha da yukarıya taşımak olacaktır.”
‘Demirören’den tam destek’ vurgusu
Gazetede yer alan haberin devamında Hürriyet’in de aralarında bulunduğu Doğan Medya grubunu satın alan Demirören ailesinin Ahmet Hakan’a ‘tam destek verdiği’ vurgulandı. Haberde Demirören Medya Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkanvekili Meltem Demirören Oktay ve Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören’in yeni atamaya ilişkin şu mesajına yer verildi:
“Hürriyet’in yeni Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın Hürriyet markasına büyük katkı vereceğine inanıyoruz.”
Mesajda 43 kişinin evlerine yollanan tebligatlar aracılığıyla işten çıkarılmasının ardından Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifasını noter yoluyla gazetesine bildiren Vahap Munyar’a da teşekkür edildi.
Künye değişti
Hakan'ın göreve getirilmesinin ardından gazetedeki künye de değişti. Yeni künye şöyle oldu:
KAP'a açıklama
Hürriyet Gazetesi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) resmi açıklamayı yaptı. KAP’a yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:
“Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine Ahmet Hakan Coşkun'un atanmasına Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgisine saygıyla duyurulur.”
Oda TV, Hürriyet’ işine son verilen bazı isimlerin tekrar gazeteye kazandırılmasının masada olacağını öne sürdü.
Ahmet Hakan kimdir?
Ahmet Hakan Coşkun 11 Ağustos 1967'de Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Çocukluğu Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti. İmam Hatip Lisesini bitirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir süre okudu. Sonra, İstanbul'a geldi, bir süre de burada okudu. Büyükçekmece Hürbakış (yerel) gazetesinde bir süre çalıştı.
Üniversitedeyken yazdığı bazı hikâyeler Yedi İklim dergisinde yayınlandı. 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. 'Yankı' isimli bir haber programı yapan ekipteydi.
Kanal 7 kurulurken Genel Müdürü Mustafa Çelik'le temas kurup kadroya dahil oldu. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini üslendi. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2004'te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti. Köşe yazarlığı serüvenine ilk Yeni Şafak'ta başladı.
Daha sonra, Sabah'ta çalıştı ve şu anda Hürriyet'te yazıyor. CNN Türk'te Tarafsız Bölge programını sunmaktadır. 16 Ocak 2017’den itibaren Kanal D Ana Haber bültenini sunmaya başladı, aynı zamanda Kanal D haber dairesi başkanlığı görevini üstlendi. Kanal D'deki görevi 2019 yılında son buldu.
Hakan hâlâ CNN Türk’te Tarafsız Bölge programını sunuyor.
Ahmet Hakan en son, “Tayyip Erdoğan’ın ya da Ahmet Davutoğlu’nun uçağına asla ve kata binmeyeceğim” demesine karşılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağına binmesiyle gündem olmuştu.
Hürriyet'te tebligatla toplu işten çıkarma
Hürriyet gazetesi 43 çalışanını evlerine tebligat göndererek işten çıkarmıştı. İşten çıkarılanlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, Aydil Durgun, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak, Ceyhun Kuburlu, Aydil Durgun, Aslı Barış, Ahmet Can, Aslı Barış, Şebnem Turhan, Banu Tuna, Mesude Erşan, Mustafa Doğan, muhabir Arda Akın, Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci,Spor ve Ekonomi Servisi'nden Ceyhun Kuburlu, Teknoloji Muhabiri Ahmet Can Şit, Muhabir Ece Emre, editörler Deniz Türsen, Deniz Dallı, Levent Korkut ve Kelebek'ten Nigar Akan ve gazetenin insan kaynakları servisinden üç kişi de vardı.
İşten çıkarmalara karşı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, yazar Gülse Birsel ve müzik yazarı Naim Dilmener, yazar Jale Özgentürk ve yazar Ayşe Arman istifa etmişti.
İşten çıkarılan kişilerin tamamının Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye olduğu, sendikanın toplu sözleşme yapabilmek için az sayıda kişiye daha ihtiyaç duyduğu bu nedenle gazete yönetiminin sendikalı çalışanların işine son verdiği belirtildi.
TIKLAYIN - Hürriyet'teki büyük işten çıkarma operasyonunda gerekçe 'sendika üyeliği' mi; atılanlar kampanya hazırlığında
TIKLAYIN - Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, gazetesine istifasını noter yoluyla gönderdi
TIKLAYIN - Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman da istifasını noter yoluyla gönderdi
TIKLAYIN - Hürriyet yazarı Jale Özgentürk de istifa etti: “Arkadaşlarıma yapılanı hazmetmek zor”
TIKLAYIN - Gülse Birsel, Hürriyet'ten istifa etti
TIKLAYIN - Müzik yazarı Naim Dilmener de Hürriyet'ten ayrıldığını duyurdu
TIKLAYIN: Hürriyet’te yeni Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan oldu, duyuru yarınki gazetenin sürmanşetinde