Kültür-Sanat

40 başlıkta Türkiye'nin güncel meseleleri: Muhammed Cihad Ebrari'den 'İnsan Barışla Yaşar'

Önsözünü Ebrari'nin annesi Hüda Kaya'nın yazdığı kitabın ilk imza günü 9 Kasım'da

31 Ekim 2019 18:15

Muhammed Cihan Ebrari'nin ilk kitabı 'İnsan Barışla Yaşar', Notabene Yayınları tarafından yayımlandı. Önsözü annesi Hüda Kaya tarafından kaleme alınan Ebrari'nin kitabı 9 yıllık araştırma-düşünce yazılarından oluşuyor. 

Kırk ayrı başlık altında toplum, inanç, doğa-ekoloji ve barış üzerine sorgulamaların yürütüldüğü kitap, tarihsel, güncel, sosyal ve siyasi konuları merkezine alıyor.

İlk imza günü 9 Kasım'da

Kasım ayı itibariyle raflardaki yerini alan kitabın ilk imza günü 9 Kasım günü Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Kitabın önsözünü kaleme alan annesi Hüda Kaya da kitabın ilk imza gününde oğlu ile beraber imza alanında bulunacak. 

Kitabın arka kapak yazısı şöyle: 

"Barış; zamana, mekana, kişiye ve sürece göre tercih edilebilen bir hal, bir talep, bir beklenti, bir duruş, bir durak ya da bir sonuç değil, yolun ve yaşamın kendisidir. Barışın kendisi her koşulda devrimcidir ve devrimin kendisidir.

Barış -ilericilik ve gericilik halleriyle- doğrusal değil mikrodan makroya, zerreden kürreye, insandan topluma, doğadan evrene bir bütün döngüsel uyum ve tavafa katılım halidir. Doğayla savaşan insanla barışamaz. Doğadan kopan barıştan kopmuştur. Maddecilik ve maneviyatçılık birbirini besleyen sapmalardır, iç ve dış barış, maddi ve manevi varoluşun barışık haliyle mümkündür.

‘İnsan ne ile yaşar’ sorusuna verilecek en doğru/doğal cevap: 'İnsan barışla yaşar' olmalıdır. Barış ise doğada yaşar. Doğada yani doğasında yani yuvasında yaşamayan insanlık başarısızlığa ve barışsızlığa mahkumdur.

Sınırlarla ve sınıflarla barış olmaz.

Doğayla çatışmasını, krizini, kopuşunu bitirememiş, aşamamış hiçbir şey, doğada doğal bir yaşamı paradigmasının başına koymayan hiçbir çözüm arayışı, insana ve topluma dair krizleri çözümleyemedi, çözemedi ve çözemeyecektir.

Savaş ölümden fazlası, barış yaşamdan öte…

Yarın barış yurdunda buluşmak üzere."