Gündem

HSK’dan cinayet işledikten sonra intihar eden hâkim Serkan Tüzün için taziye mesajı

"Sayın Serkan Tüzün’ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız"

03 Ekim 2022 18:00

Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK), eşi İlksen Tüzün’ü (32) öldürmesinin ardından yaşamına son veren Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı hâkim Serkan Tüzün (32) için taziye mesajı yayınladı. HSK, mesajında eski Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün’ün öldürdüğü eşi hukukçu İlksen Tüzün’e yer vermedi. Mesajda "Sayın Serkan Tüzün’ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız” denildi.

HSK, dün gece saatlerinde Ankara Etimesgut’ta kaldığı lojmanda eşini öldüren ve ardından kendi yaşamına da son veren hakim Serkan Tüzün için resmi internet sayfasında taziye mesajı yayınladı. HSK mesajı şöyle:

“Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün'ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.”

Eski Alperen Ocakları Genel Başkanı olan Serkan Tüzün, 2014 yılında görevinden alınmıştı. Adalet Bakanlığı'nda tetkik hakim olarak görev yapmış olan Serkan Tüzün, son yapılan görevlendirmeyle Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak atanmıştı.

TIKLAYIN - Hâkim Serkan Tüzün tarafından öldürülen İlksen Tüzün’ün annesi konuştu: Psikopattı, kızıma işkence ediyordu