Gündem

Hâkim Serkan Tüzün tarafından öldürülen İlksen Tüzün’ün annesi konuştu: Psikopattı, kızıma işkence ediyordu

Serkan Tüzün, eski Alperen Ocakları Genel Başkanıydı

03 Ekim 2022 16:52

Ankara'da, eski Alperen Ocakları Genel Başkanı ve hâkim Serkan Tüzün tarafından öldürülen İlksen Tüzün’ün annesi konuştu. Serkan Tüzün’ün kızına işkence yaptığını söyleyen İlksen Tüzün’ün annesi “Kızımı bu eve hapsetti. 12 yıldır kapı dışarı çıkmadı. Adam psikopattı, hastaydı” diye konuştu. 

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Turkuaz Konutları Hakim Lojmanlarında yaşayan Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkanı olan hakim Serkan Tüzün, sabaha karşı 3 çocuklarının da bulunduğu evde eşi kendisi gibi hukukçu olan ve hakimlik sınavlarına hazırlanan eşi İlksen Tüzün’ü tabancayla vurarak öldürdükten sonra  intihar etti. 

“12 yıl kızımı dışarı çıkarmadı” Olayı duyarak şehir dışından gelen İlksen Tüzün'ün annesi, damadının kızına şiddet uyguladığını öne sürerek, "Allah rızası için torunlarımı bunlara vermeyin. Benim çocuğumun cenazesini verin bana, götüreyim. İçip içip benim çocuğuma işkence ediyordu. 12 yıldır benim çocuğumu bize göstermedi, çocuğumun telefonlarını dinliyordu. Ben çocuğumun yanında olamadım, beni çocuklarıyla tehdit etti; 'çocukların yüzünü göstermem' dedi. Kızımı bu eve hapsetti. 12 yıldır kapı dışarı çıkmadı. Adam psikopattı, hastaydı. 'Tedavi ol' dedim ama; 'ben hasta değilim' dedi, kabul etmedi" diye konuştu. 

2014 yılında görevden alınmıştı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2014 yılında Serkan Tüzün'ü Alperen Ocakları Genel Başkanlığı görevinden almıştı. Tüzün, cumhurbaşkanlığı seçiminde BBP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını eleştirip, İhsanoğlu'na destek vermeyeceğini açıkladığı için görevden alınmıştı. (dha)