Kültür-Sanat

''House of the Dragon'' dizisinin konusu nedir, oyuncuları kimler, dizi nerede yayınlanıyor?

''Game of Thrones'' hayranlarının merakla beklediği ''House of the Dragon'' dizisinin detayları araştırılmaya başlandı. House of the Dragon dizisinden ''Tarih kanı hatırlamaz, isimleri hatırlar'' notuyla ilk fragman paylaşılmıştı. Peki, ''House of the Dragon'' dizisinin konusu nedir, oyuncuları kimler, dizi nerede yayınlanıyor?

22 Ağustos 2022 14:00

Geçen günlerde son fragmanı yayınlanan House of the Dragon dizisinin konusu ve oyuncuları merak edildi. House of the Dragon, George R. R. Martin'in ilk basımı 2018 yılında yapılan Fire & Blood (Ateş ve Kan) adlı romanına dayanan ve Game of Thrones'ta yaşanan olayların 200 yıl öncesine uzanıp Targaryen hanedanlığının hikâyesine odaklanıyor. ''House of the Dragon'' dizisinin konusu nedir, oyuncuları kimler, dizi nerede yayınlanıyor?
 
Yaratıcılığını George R. R. Martin ve Ryan J. Condal'ın birlikte yaptığı dizinin yönetmen koltuğunu Miguel Sapochnik, Greg Yaitanes, Clare Kilner ve Geeta Vasant Patel paylaşıyor.

House of the Dragon dizisinin konusu nedir?

Daenerys Targaryen'in doğumundan 172 yıl önce geçen House of the Dragon, kraliyet ailesinin çalkantılı bir dönemdeki tarihini ve ejderhaların dansı olarak bilinen öldürücü savaşı anlatıyor. 

House of the Dragon ne zaman yayınlanacak?

İlk sezonu 10 bölümden oluşacak olan House of the Dragon dizisinin, 21 Ağustos gecesi 22 Ağustos sabahı ilk bölümüyle ekranlara geleceği duyuldu. Dizinin, ilk sezonuyla HBO Max’te yayınlanacağı öğrenildi.

House of the Dragon oyuncu kadrosu

Bölüm başına maliyeti yaklaşık 20 milyon dolar olan dizinin geniş oyuncu kadrosunda Paddy Considine, Emmy D’Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans, Olivia Cooke, Fabien Frankel, Steve Toussaint, Eve Best ve Sonoya Mizuno gibi isimler yer alıyor.