Kültür-Sanat

"Homeros'un Bornovası'nda Kitap Günleri" başlıyor

Bornova Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri, bu yıl 5'nci kez kapılarını açıyor

26 Eylül 2024 11:28

T24 Kültür Sanat

Bornova Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri, bu yıl 5'nci kez kapılarını açıyor. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kitap Günleri'nin toplumun her kesiminden insanı bir araya getirdiğini belirterek, "Bu büyük organizasyonla kentimizin kültürel yaşamına önemli katkılar sağlıyoruz" dedi.

27 Eylül- 6 Ekim 2024 günleri arasında Bornova Büyükpark'ta gerçekleşecek organizasyon, edebiyat dünyasının önemli isimlerini konuk edecek. Ahmet ÜmitÛ'in onur konuğu olacağı etkinlikte, katılımcılar söyleşiler ve imza günleri ile dolu bir şölen yaşayacak. 62 yayın evinin stantlarının yer alacağı Homeros'un Bornova'sında Kitap Günleri'nde 430 yazar, okurları ile buluşacak.

"Kitaplar sadece bilgi kaynağı değildir"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kitap Günleri'nin Bornova'nın kültürel hayatına katkı sağlamaktan öte bir anlam taşıdığına dikkat çekerek, "Kitaplar sadece bilgi kaynağı değil, bizi farklı dünyalara taşıyan büyülü kapılardır. Bu etkinlik, Bornovamızın kültürel zenginliğine katkıda bulunurken aynı zamanda toplumumuzun her kesimini kitaplarla buluşturma amacını taşımaktadır. Kitapseverleri bir araya getirirken, Bornova'nın kültürel yaşamına da önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

Ahmet Ümit'in onur konuğu olduğu etkinlik programında, edebiyat dünyasının pek çok önemli ismi yer alıyor. Ünal Güner, İnci Aral, Balçiçek İlter, Mine Söğüt, Üstün Dökmen, Latife Tekin gibi yazarlar, hem eserleri hem de edebiyatın toplumsal rolü üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. (ANKA)


 

"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele