Medya

Hilal Kaplan'dan Instagram'a erişim engelini eleştirenlere: Kim Jong-un'u görünce alkış komasına giren Kuzey Koreli askerler gibiler

07 Ağustos 2024 08:37

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Instagram'a getirilen erişim engellemesini savundu ve kararı eleştirenlere "Kim Jong-un'u görünce alkış komasına giren Kuzey Koreli askerler gibiler" sözleriyle tepki gösterdi. 

Hilal Kaplan, "Instagram meselesi" başlıklı yazısında, "Türkiye, kurallarına uymadığı için Instagram'a erişim engeli getirdi. Erişim engelinin ardından artık detone olmuş sesleriyle 'Türkiye, Kuzey Kore ile aynı kategoride yer aldı. Bu devirde Instagram mı yasaklanırmış' korosu devreye girdi. Oysa burada birinci mesele Instagram'ın Türkiye'nin kurallarına uymaması, kendisini egemen bir güç olarak devletin yanına konumlandırmasıydı" ifadelerini kullandı. 

"Instagram'ın sahibi olan META'ya bu özgüveni veren, her ne yaparsa yapsın Türkiye'de kendisinin yanında duracak bir kitlenin varlığından haberdar olması" diyen Kaplan, "Haksızlık etmeyelim, onlar tam olarak Instagram'ın değil, Türkiye'nin karşısındalar. Kendi ülkelerini haksız görmeye programlanmış, bunun aksini düşünmeyi aklına bile getirmeyen bir ünlüler topluluğumuz var" diye yazdı. 

İnternette yapılabilecek basit bir araştırmada, Avrupa Birliği'nde, İngiltere'de ya da ABD'de Instagram hakkında nasıl soruşturmalar açıldığının görülebileceğini öne süren Kaplan, şunları kaydetti:

"Kuzey Kore'den esintiler korosuna göre, Türkiye'de devlet ancak onların kontrolünde olursa birtakım kararlar alabilir, bu kararlar da zaten yüzlerini yüz yıldır döndükleri Batılı ülkeleri kızdırmaz.
Bu kafa vaktiyle Türkiye'de tecavüz suçlaması nedeniyle tutuklu yabancı turist için bile Türkiye'yi suçlamıştı.
META yetkilileri kendilerini koruyan kitlenin gazına gelmeden Türkiye'de faaliyetlerine devam etmek için görüşmelere başladı.
Türkiye'nin talebi net: Instagram, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymalı ve kendisini devlet yerine koymamalı. Eğer günlerdir uygulamayı Kim Jong-un'u görünce alkış komasına giren Kuzey Koreli askerler gibi savunanları üzmek istemiyorsa..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın