Gündem

12 Eylül dönemindeki işkencelerle suçlanan Raci Tetik protestolarla toprağa verildi

Tetik'in yakınları ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı

29 Nisan 2019 19:34

12 Eylül darbesi döneminde Mamak Askeri Cezaevi Komutanı olan emekli Albay Raci Tetik'in önceki gün yaşamını yitirmesinin ardından Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende protesto gösterisi olurken, Tetik'in yakınları ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı.

TIKLAYIN - 12 Eylül döneminde işkence görenlerden hesap vermeden ölen Raci Tetik'e: Affetmiyoruz

12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi'nde yapılan işkencelerin sorumlusu olarak gösterilen Mamak Askeri Cezaevi Komutanı olan emekli Albay Raci Tetik İstanbul'da hayatını kaybetti. Tokat'ın Erbaa ilçesinde, 1931 yılında doğan Tetik, Temmuz 1980'de Mamak Askeri Cezaevi Komutanı olarak atandı. 12 Eylül darbesiyle birlikte cezaevini 4 yıl yönetti.

12 Eylül darbe döneminde Mamak Askeri Cezaevi Komutanı olan Emekli Albay Raci Tetik’in cenaze töreninde protesto yaşandı. O dönem Mamak cezaevi’nde kaldıklarını söyleyen yaklaşık 20 kişi protesto eyleminde bulundu. Tetik'in yakınları ile grup arasında gerginlik yaşandı.

TIKLAYIN - Hesap vermeden ölen Raci Tetik’in profili ve mirası: Öldürülen gençler,  konuşturulmayan dil, el konan serçe

Haklarını helal etmediklerini belirten grup, o dönemde 3 arkadaşlarının hayatlarını kaybettiğini söyledi. Cenazenin Türk bayrağına sarılı olmasına da grup tarafından tepki gösterildi. Tetik için askeri tören ise düzenlenmedi. Selimiye Camii’nde yapılması planlanan cenaze töreni Şakirin Camii’nde gerçekleştirildi.

TIKLAYIN - İlhan Erdost'un kızı Raci Tetik'in ardından yazdı: "Bugün babamızı 36 yaşında bizden alan ölmüş"