Gündem

"Her yerde karşıma çıkarıyorlar" diyen Davutoğlu'ndan özeleştiri: AK Parti’den ayrılırken yaptığım konuşmayı yapmazdım, hata yaptım

11 Ağustos 2022 10:39

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ben öz eleştiri yapmaya da hazırım. AK Parti’den ayrılırken ikide bir önüme gelen o konuşmayı yapmazdım.Yapmakla hata yaptım. ‘Aman devlet zarar görmesin’ diye yapmıştım. Her yerde karşıma çıkarıyorlar." dedi.

Davutoğlu, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "Konuşmanın böyle kullanılacağını bilemedim. Ama o günlerde parti içinde konuşan neredeyse tek kişi bendim. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ dedim ama onlar gittiler imzayı attılar. Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi’ne ilişkin bakışımı, kaygılarımı paylaşmak istedim. Erdoğan beni Konya mitingine götürdü sırf ‘evet’ diyeyim diye. Demedim. ‘Adayım Erdoğan’ açıklamasını yaptığımda AK Parti milletvekiliydim ben ve doğru olanın bu olduğunu düşündüm. Bakın bir hastanız var, onun iyileşeceğini düşünüyorsunuz, yapabilirsiniz ama hasta reddediyor. Ne yaparsınız? Unutmayalım, o oylama 15 Temmuz’dan 6 ay sonra yapıldı. Toplumsal psikoloji o gün ülkede olabilecek herhangi bir krizi kaldırabilecek durumda değildi. Ben o zamanlar sadece ülkemin itibarını düşündüm. Sonrasında yanlış yapıldığında da zaten mücadele ettim" ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | Davutoğlu, AKP Kongresi'nde böyle veda etti: Maşeri vicdandaki rahatsızlığın farkındayım!