Politika

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'ndan rezerv alanı eleştirisi: Toprağa kayyum atamaktır

05 Aralık 2023 12:46

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları," Rezerv alan ilanı ilk olarak pilot bölge Antakya seçildi. 207 hektarlık alan rezerv alanı ilanı edildi. Bu yaklaşık 50 bin insanın yaşam alanına denk geliyor. Depremzede depremde yaşadığı şokun 2.sini bu haberle beraber yaşadı. bu uygulama toprağa da kayyum atama uygulamasıdır. Rezerv alan ilan etmek istiyorsan Erdoğan, Saray'ı rezerv alan et."  dedi

Partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Eş Genel Başkan Hatimoğulları iktidarı sert bir dille eleştirdi.

Hatimooğulları, "AKP Genel Başkanı kalkmış diyor ki asgari ücrete tek zamla bu işi hallediyoruz. Ayakkabı kutularında dolar saklayan değil de, ayakkabı kutularının imalatında çalışan bir kişi olsaydın asgari ücretle dört kişilik ailene nasıl bakacağını çık da Türkiye halklarına anlat. TÜİK verileri tabi ki Saray'da hazırlanıyor. Siz onu 2 ile 3 ile çarpın ki asıl rakama ulaşın" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Coğrafyamızda yaşanan sorunlar bitmiyor. İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Her gün 200 çocuk hayatını kaybediyor. Bu savaşı durdurmalıyız diyoruz. Ama bu konuda asıl yaptırım gücüne sahip olanlar sadece timsah gözyaşı dökmeye devam ediyorlar.

Bizler çağrımızı yineliyoruz. Türkiye'deki bütün güçlerle birlikte diyoruz ki; Gelin başta mazlum Filistin halkı olmak üzere, bölgedeki Kürt sorunu dahil olmak üzere hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Coğrafyamızda hiçbir insanın yaşamını kaybetmemesi için gelin hep birlikte Orta Doğu'da barış ağacını tekrar dikelim

"Git önce Saray'ı rezerv alanı ilan et"

Rezerv alan ilanı ilk olarak pilot bölge Antakya seçildi. 207 hektarlık alan rezerv alanı ilanı edildi. Bu yaklaşık 50 bin insanın yaşam alanına denk geliyor. Depremzede depremde yaşadığı şokun 2.sini bu haberle beraber yaşadı. bu uygulama toprağa da kayyum atama uygulamasıdır.  rezerv alan ilan etmek istiyorsan Erdoğan, Saray'ı rezerv alanı ilan et. 

Afet riski var diyerek toplumda meşruluk oluşturmak istiyorlar. Elbette kamunun görevi afet bölgesinde önlem almaktır. Ama bile bile yıkılan evlerin yerine ki bu devletin ilk görevidir.  Bu iktidar insan canı üzerinden kar etmekte bir beis görmüyor. Depremi unutmadık, unutmayacağız. 

Geçtiğimiz gün Saray'ın kararıyla TTB merkez Konseyi görevinden alındı ve yerine kayyum atandı. TTB deyince bizim aklımıza pandemide, depremi de bütün olanaksızlara rağmen yaşamlarını tehlikeye atarak, hastaları iyileştirmeye çalışan hekimler geliyor. Bilinci ve duyarlılığı geliyor. Şebnem Korur Fincancı, bir bilim insanı olarak yaptığı açıklamadan dolayı yargılandı. Boyun eğdiremediklerine kayyum atamayı hak gören anlayışı sizlerin huzurunda kınıyorum.

"TÜİK verileri Saray'da hazırlanıyor"

Biz Susurluk'ta sadece fragman izlemişiz. Asıl film şimdi oynuyor. Bankalardan çaldıkları her kuruşu siz ödüyorsunuz, biz ödüyoruz, asgari ücretli ödüyor. AKP Genel Başkanı kalkmış diyor ki asgari ücrete tek zamla bu işi hallediyoruz. Ayakkabı kutularında dolar saklayan değil de, ayakkabı kutularının imalatında çalışan bir kişi olsaydın asgari ücretle dört kişilik ailene nasıl bakacağını çık da Türkiye halklarına anlat. TÜİK verileri tabi ki Saray'da hazırlanıyor. Siz onu 2 ile 3 ile çarpın ki asıl rakama ulaşın

"Alın terimizi kayyuma teslim etmeyiz"

Batı ile ilgili kararımız çok konuşuluyordu. Biz her yerde kazanmak için yola çıkıyoruz. Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsin ki onlara oradan ekmek çıkmaz. Halklarımız partimizin etrafını öyle bir sarmalayacak ki, kayyumlarınızı oradan öyle bir söküp atacak ki; bir daha gelmemek üzere belediyelerin etrafının canlı bedenlerimizle doluşacağız. Alın terimizi kayyuma teslim etmeyiz. Bizim olanı geri alacağız, kendimizi, kentimizi yönetmek üzere yola çıkmış durumdayız"