Politika

HDP'li Kerestecioğlu: Ankara'da, kendinden önceki yönetimlere dönüşen belediyecilik anlayışı var

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Bilkent-İncek Yol Projesi ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tutumunu eleştirdi

10 Kasım 2022 14:20

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde, kendinden önceki yönetimlere dönüşen bir belediyecilik anlayışının olduğunu savundu.

Kerestecioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, siyasetin çok sayıda ve farklı şekillerde tanımının yapıldığını, muhalefetteyken savunulan ilkelerin iktidara gelince unutulduğunu söyledi.

Yapımına 2017'de başlanan Bilkent-İncek Yol Projesi'ne karşı çıkan ODTÜ'lü öğrencilerin de aralarında bulunduğu yurttaşların belediye meclis toplantısına alınmadığını anlatan Kerestecioğlu, "proje iptal edilsin" diye verilen 1732 dilekçenin akıbetini öğrenmek ve basın açıklaması yapmak isteyenlerin de belediyenin güvenlik görevlileri ve polis tarafından darbedildiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "pandemi döneminden itibaren belediye meclislerini takip etmek için içeriye sadece basın mensuplarının alındığının" anımsatıldığını aktaran Kerestecioğlu, "Bu projenin iptalini savunanlar manipülatif olmakla suçlandı. Meclis toplantılarına halkı almayıp toplantıyı canlı izletmekle halkı alınan kararlara dahil etmiş olacağınızı mı düşünüyorsunuz? Ayrıca belediye tarafından yapılan açıklamada kullanılan dilin kendisi manipüle edici ve dışlayıcı bir dil." dedi.

Kerestecioğlu, seçim bölgesi Ankara'da, şu an kendinden önceki eleştirdiği yönetimlere dönüşen bir belediyecilik anlayışının olduğunu kaydetti.

Çankaya Belediyesinin, eski Maltepe pazarı alanının gençlik merkezi yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrasında söz konusu alanın özel üniversite yapımı için bir vakfa satıldığını öğrendiklerini vurgulayan Kerestecioğlu, "Burası da kamu yararına bir üniversite olmayacak. Artık parası olan öğrencilerin gidebileceği, gençlere tahsis edilmiş bir yer olacak." diye konuştu. (AA)