Politika

HDP'den "Demirtaş parti dışına itilir" kulisine tepki: İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir, yetkili hiç değildir

"Kendini gizleyip parti içine nifak sokmaya çalışan, kendini bilmez böyle bir HDP yöneticisi olamaz"

04 Ekim 2022 12:36

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mersin saldırısının ardından PKK’ya restinin parti içinde nasıl karşılandığına ilişkin kaleme aldığı yazısında ismini vermediği HDP’li yöneticinin “Bu şekilde devam ederse parti dışına itilir, cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar” dediğini aktardı.

HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ile Meral Danış Beştaş ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, sosyal medya hesaplarından Demirtaş ile ilgili sözlere tepki gösterdi.

Temel, İsmail Saymaz’ı etiketleyerek “HDP’de herkes, hele de yetkili olanlar açık kimliği ile konuşur, kendini gizleyerek konuşmaz…

İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir…"  paylaşımını yaptı.

 HDP Grup Başkanvekili  Oluç da açıklamanın “kabul edilir” olmadığını belirterek “Kendini gizleyip parti içine nifak sokmaya çalışan, kendini bilmez böyle bir HDP yöneticisi olamaz. Bu kabul edilir bir söz de değildir. Nokta.” dedi.

"Bu dil HDP'nin, hele 'yetkili' denilecek kişilerin dili değil, olamaz" diyen Beştaş, "Denilecek bir şey varsa açık söylüyor HDP ve tüm çalışanları. Gerisi nifak sokma ve demokratik mücadeleyi geri çekme çabaları olur. Beyhudedir!" paylaşımını yaptı. 

 

 

 

TIKLAYIN - Demirtaş'ın PKK'ya resti HDP'de nasıl karşılandı?