Magazin

Hatice’den bir estetiksiz fotoğraf ve bir şekilci yorum: Bu halimle Gucci’nin mankeni olabilirmişim

06 Ekim 2019 17:10

T24

Şarkıcı Hatice, dünyaca ünlü giyim ve aksesuar markası Gucci'nin yeni reklam yüzü Ermeni Armine Harutyunyan üzerinden yaşanan tartışmayla ilgili bir paylaşımda bulundu. Yıllar önce çekilen estetiksiz bir fotoğrafını Instagram’da yayınlayan Hatice, “Bu halimle guccinin mankeni olabilirmişim yani” yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda sona eren Milano Moda Haftası kapsamında Gucci'nin düzenlediği defilede 23 yaşındaki Ermeni model Harutyunyan da podyumda boy göstermişti. Bunun ardından sosyal medyada Harutyunyan’ın ‘çirkinliği’ne dair bir tartışma başlamıştı.

 


Armine Harutyunyan

Buna benzer bir ‘tartışma’ manken Öykü Baştaş’ın Milano Moda Haftası’ndaki Gucci defilesinde podyuma çıkmasının ardından da yaşanmıştı. Baştaş, o dönemde hakkında sosyal medyada yapılan ‘çirkin’ nitelendirmesine şu cevabı vermişti:

"İnsanları farklı oldukları için çirkin bulmanın yanlış olduğu düşünüyorum, sıradan güzellik anlayışına inanmıyorum. Tek bir güzellik kavramı yok. Herkesin kendisine göre bir güzelliği olduğunu düşünüyorum. Ben kendi açımdan kimseyi güzel ya da çirkin diyerek kategorize etmem.”

Öykü Baştaş