Kültür-Sanat

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, uluslararası sanatçıları ağırlamaya hazırlanıyor

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, uluslararası sanatçıların sahne alacağı 34 Calling’e ev sahipliği yapacak

09 Haziran 2022 11:15

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu bu yaz aralarında Mark Eliyahu ve Gypsy Kings gibi isimlerin olduğu birbirinden ünlü uluslararası sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Serinin ilk konseri 11 Haziran’da Hooverphonic with Orchestra ile başlıyor. Kurulduğu 1995 yılından bu yana trip hop’u saykodelik, pop ve çok sesli elementlerle sentezleyen Belçikalı grup Hooverphonic, Türkiye’de ilk kez gerçekleştireceği orkestral performansıyla Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda olacak.

Müziğinde Doğu ve Batı’yı harmanlayan; eski enstrümanları modern ve türler arası seslerle birleştiren Mark Eliyahu’ya sahnede sürpriz isimlerin eşlik edeceği konser, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda adeta kamança rüzgârı estirecek.

34 Calling kapsamında Türkiye'deki sevenleriyle buluşacak olan gruplardan biri de Latin müziğin efsanesi Gipsy Kings by André Reyes olacak. Fransa, İtalya, İngiltere ve İspanya olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinde büyük bir başarı elde ettikten sonra dünya çapında tanınmaya başlayan Gipsy Kings, 60 milyon albüm satışı ve sahne performanslarıyla 30 yılı aşkın süredir müzik listelerindeki yerini koruyor.

Kayıtlarını Constellation Records ile yayınlayan; post rock sahnesinin öncü gruplarından, Montrealli grup Godspeed You! Black Emperor, 13 Temmuz’da Harbiye’de müzikseverlerle buluşacak.